Κείμενο – φωτογραφίες: Omorfa Taxidia

Αν και είναι ένα καινούργιο οινοποιείο, που τα πρώτα του κρασιά μπήκαν σε φιάλες πριν πέντε περίπου χρόνια, έχει καταφέρει να κερδίσει σημαντικές διεθνείς διακρίσεις. Μάλιστα ένα από τα κρασιά του, το επέλεξε η Aegean για να το σερβίρει στους πελάτες της στα lounge της εταιρείας ή κατά τη διάρκεια των πτήσεων στους επιβάτες της business class.
Αναφερόμαστε στο Akrathos Newlands Winery που βρίσκεται στη Μεγάλη Παναγιά, στην Ανατολική Χαλκιδική. Μια επίσκεψη στο οινοποιείο επιβάλλεται όχι μόνο για να δοκιμάσετε εξαιρετικά κρασιά, αλλά κυρίως για να απολαύσετε το τοπίο και το γαλήνιο περιβάλλον του. Καθώς βρίσκεται στις ανατολικές πλαγιές του Χολομώντα, το οινοποιείο με τους φροντισμένους χώρους του περικυκλώνεται από τον βιολογικό του αμπελώνα και τα απέραντα δάση της περιοχής. Τοπία και εικόνες κυριολεκτικά σε καθηλώνουν.
Το Akrathos Newlands Winery έχει και οινοτουριστικό προσανατολισμό. Προσφέρει πακέτα που περιλαμβάνουν ξενάγηση στο πετρόκτιστο οινοποιείο και τον αμπελώνα του και γευστικές δοκιμές των κρασιών του, συνοδεία επιλεγμένων εδεσμάτων από την περιοχή και άλλα μέρη της Ελλάδος. Προτιμήστε να πάτε το απόγευμα που ο ήλιος πέφτει και το φως του δειλινού εκτοξεύει την οπτική ευχαρίστηση.
Οσονούπω θα ξεκινήσει τη λειτουργία του και ο ξενώνας του Akrathos, ο οποίος αποτελείται από δυο δωμάτια, σαλόνι και κουζίνα, χώρος αρκετός για να φιλοξενήσει μια οικογένεια ή μια παρέα μέχρι έξι άτομα, στη μέση του παραδείσου. Είναι από τα λίγα οινοποιεία στη χώρα μας που θα προσφέρουν και διαμονή στις εγκαταστάσεις τους.

Info…
Το Akrathos Newlands Winery βρίσκεται πάνω στο δρόμο που ενώνει το Παλαιοχώρι με τα Πυργαδίκια λίγο πριν την Μεγάλη Παναγιά.

 

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments