Κείμενο – φωτογραφίες: Omorfa Taxidia

Συνεχίζουμε το μικρό αφιέρωμα μας στη Λέρο, ένα από τα ωραιότερα νησιά του Αιγαίου και κάνουμε στάση στην Αγία Μαρίνα. Είναι το τουριστικό κέντρο του νησιού. Βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της Λέρου, στο νότιο μυχό του Όρμου των Αλινδών.
Στην παραλιακή του ζώνη θα βρείτε πολλά μαγαζιά τουριστικού ενδιαφέροντος για shopping, για καφέ, φαγητό και ποτό. Όλα υψηλής αισθητικής. Εκεί μαζεύεται ο κόσμος τα βράδια για νυχτερινή διασκέδαση.
Είναι γραφικός όμορφος οικισμός και επί της ουσίας έχει ενωθεί με τον Πλάτανο, διοικητικό κέντρο του νησιού και το γραφικό ψαροχώρι Παντελη στο οποίο είχαμε αναφερθεί σε άλλη ανάρτησή ΕΔΩ
Στην περιήγηση σας κατά μήκος του οικισμού θα δείτε πολλά αρχοντικά που μαρτυρούν περίοδο ευημερίας, τα περισσότερα με ιταλικές επιρροές από την εποχή της Ιταλοκρατίας.
Ανάμεσα στα αξιοθέατα της περιοχής είναι το εντυπωσιακό κάστρο της Λέρου στο οποίο θα αναφερθούμε αναλυτικά σε άλλη ανάρτηση, ο φάρος της Αγίας Μαρίνας, οι ανεμόμυλοι στο Απιτύκι και ο αλευρόμυλος πάνω στη θάλασσα, το πιο δημοφιλές τοπόσημο της Αγίας Μαρίνας.
Η Αγία Μαρίνα είναι το δεύτερο λιμάνι της Λέρου μετά το Λακί και από εκεί αναχωρούν κάποια καράβια της ακτοπλοΐας για τα γύρω νησιά.

Info…

Περισσότερες πληροφορίες για την Λέρο και όλα τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, θα βρείτε στην χρηστική ιστοσελίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, που μεταξύ άλλων φροντίζει για την τουριστική προβολή των νησιών. https://www.aegeanislands.gr/

 

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments