Δεν υποδέχονται όλες οι πόλεις του κόσμου τα κρουαζιερόπλοια με την ίδια θέρμη. Στη Μασσαλία έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία, η έλευση του νεότευκτου κρουαζιερόπλοιου «Wonder of the Seas». Το κρουαζιερόπλοιο που ανήκει στην αμερικανική εταιρεία Royal Caribbean International, είναι το μεγαλύτερο σε χωρητικότητα επιβατών στον κόσμο. Μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 6.988 επιβάτες συν 2300 άτομα πλήρωμα.
Παρ’ όλο που πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο πλοίο (η κατασκευή του ολοκληρώθηκε πριν μερικούς μήνες), οι κάτοικοι αναφέρουν ότι η παρουσία του κάνει τεράστια ζημιά στο περιβάλλον. Ακτιβιστικές οργανώσεις επιχείρησαν να εμποδίσουν τον ελλιμενισμό του κρουαζιερόπλοιου χωρίς όμως να τα καταφέρουν.
Οι ειδικοί υπογραμμίζουν ότι μια ώρα ελλιμενισμού του εν λόγω πλοίου, ισοδυναμεί με τους ρύπους 30.000 αυτοκινήτων που πηγαίνουν με 30 χλμ ανά ώρα.
Και να φανταστεί κανείς πως το λιμάνι που εξυπηρετεί τα κρουαζιερόπλοια στην Μασσαλία, βρίσκεται οκτώ χιλιόμετρα μακριά από την πόλη και όχι στο κέντρο της, όπως πχ στη Θεσσαλονίκη.
Πάντως δεν είναι λίγοι εκείνοι που διαφωνούν με όσους αντιδρούν. Ο πρόεδρος της Ναυτιλιακής Ένωσης Μασσαλίας, δηλώνει ότι οι εστιάτορες είδαν αύξηση 20% στα έσοδά τους από την ημέρα που ήρθε το κρουαζιερόπλοιο, ενώ και οι οδηγοί ταξί είχαν θεαματική άνοδο στα οικονομικά τους.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments