Κείμενο- Φωτογραφίες: Βάσω Τζιτζικάκη

Η Μακρυνίτσα, ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς του Πηλίου είναι αδιαμφισβήτητα για όλες τις εποχές! Βρίσκεται σε υψόμετρο περίπου 800 μέτρων και αυτό την καθιστά ένα από τα πιο «δροσερά» χωριά του Πηλίου, ιδανικά φτιαγμένη γι’ αυτούς που απαντούν χωρίς δεύτερη σκέψη στο ερώτημα «Βουνό ή Θάλασσα;».
Φτάνοντας, σε καλωσορίζει ο αναζωογονητικός ήχος των κρυστάλλινων νερών της που ρέουν άφθονα από τις πηγές της. Οι κρήνες της Μακρυνίτσας είναι περισσότερες από 55 και οι περισσότερες εξ αυτών έχουν χαρακτηριστεί ως ιστορικά διατηρητέα μνημεία.
Μία πρώτη βόλτα στα μαγαζάκια που βρίσκονται λίγο πριν την κεντρική πλατεία δίνουν την ευκαιρία για αγορές τοπικών προϊόντων, όπως χυλοπίτες, ταλιατέλες, τραχανάς, σπαθόλαδο, τσάι του βουνού αλλά και ντόπιο τσίπουρο.
Φτάνοντας στην κεντρική της πλατεία, εντυπωσιάζεσαι από την μοναδική θέα στον Βόλο και τον Παγασητικό κόλπο. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως ο Ελευθέριος Βενιζέλος, σε επίσκεψη του εκεί την χαρακτήρισε ως το «Μπαλκόνι του Πηλίου». Τα τεράστια αιωνόβια πλατάνια της πλατείας είναι το σήμα κατατεθέν της καθώς αποτελούν πηγή δροσιάς και οξυγόνου και κάνουν ακόμα πιο γραφικό το τοπίο που περιβάλλεται από παραδοσιακά καφενεία στα οποία μπορείς να απολαύσεις τον ελληνικό καφέ μαζί με τοπικά γλυκά. Μάλιστα, εκεί βρίσκεται και το καφενείο το οποίο φιλοξενεί την τοιχογραφία του ξακουστού Έλληνα ζωγράφου Θεόφιλου.

Info…

Η Μακρυνίτσα απέχει μόνο μισή ώρα οδικώς από τον Βόλο και ενδείκνυται για όλες τις εποχές. Είναι χαρακτηρισμένη ως διατηρητέος οικισμός από το 1980, κάτι που φαίνεται απ’ άκρη σ’ άκρη- σε όλα τα κτίσματα της.

 

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments