Η σημερινή “δική σας ανταπόκριση”, μας έρχεται από τον Παλιό Παντελεήμονας Πιερίας. Μας την έστειλε η Κωνσταντίνα Γραμμένου και μας γράφει:
Στη σκιά του Βουνού των θεών μετά από μια ανηφορική διαδρομή κρυμμένος μέσα στην ομίχλη ένας παραδοσιακός οικισμός , ο Παλαιός Παντελεήμονας. Απόγευμα χειμώνα, χιόνι, ομίχλη και γύρω μας πέτρινα αναπαλαιωμένα σπίτια σκηνικό που ταιριάζει απόλυτα με το δέος που σου προκαλεί ο Όλυμπος!
Περπατώντας στα πλακόστρωτα δρομάκια συναντάς γύρω σου τους θεούς του Ολύμπου… ουπς τι γίνεται; Σε ποια εποχή βρισκόμαστε; Τρομακτικά όμορφο θέαμα.
Κατηφορίζοντας το κεντρικό δρομάκι συναντάς παραδοσιακά μαγαζάκια όπου μπορείς να βρεις τα δωράκια της επιστροφής όπως και καθαρό ντόπιο τσίπουρο που είναι απαραίτητο να προστεθεί στη τσάντα σου… εμμ με τι θα κερνάς τους φίλους σου όταν θα τους εξιστορείς τις εντυπώσεις σου;
Όσο κατεβαίναμε τόσο πιο όμορφο! Μετά από τα στενά δρομάκια απλώνεται μπροστά σου η κεντρική πλατεία με τα επιβλητικά αιωνόβια πλατάνια την τεράστια εκκλησία παραδοσιακές ταβέρνες και φυσικά όμορφα ζεστά καφενεδάκια.
Ατμόσφαιρα Χριστουγεννιάτικη ατμοσφαιρική με μυρωδιά τσίπουρου και καλοψημένου χοιρινού. Γεύσεις απλές και παραδοσιακές που δεν χρειάζονται στολίδια!
Όσο έπεφτε η νύχτα χρειαζόμασταν ένα ζεστό καφεδάκι και φυσικά παραδοσιακό κανταΐφι και τα βρήκαμε στην αρχή του οικισμού σε ένα παραδοσιακό χώρο, με θέα που έφτανε μέχρι το κάστρο του Πλαταμώνα και τον Θερμαϊκό.
Ξεκούραση, γαλήνη και μια αίσθηση ότι περπατάς ανάμεσα στους Θεούς και τους 12 νιώθοντας τη μαγεία της περιοχής, τη μαγεία του Ολύμπου! ”
Περιμένουμε και τις “δικές σας ανταποκρίσεις” από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Λίγες (δικές σας) φωτογραφίες ή βίντεο και μια μικρή περιγραφή, για να μοιραστούμε όλοι τις εμπειρίες που βιώσατε και έχουν τουριστικό ή δημοσιογραφικό ενδιαφέρον. Στείλτε στο inbox ή στο mail: dortv100@gmail.com

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments