Σε όλο τον κόσμο, την περίοδο των γιορτών δρομολογούνται έκτακτα δρομολόγια στα μέσα μαζικής μεταφοράς προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες του κοινού σε μετακινήσεις.
Στην Ελλάδα συμβαίνει το αντίθετο όσον αφορά στον σιδηρόδρομο. Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενημέρωσε ότι, όπως κάθε χρόνο, παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς αναστέλλεται η κυκλοφορία ορισμένων τοπικών δρομολογίων του δικτύου, των προαστιακών γραμμών, καθώς και δυο νυχτερινών δρομολογίων στον άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη, λόγω της προβλεπόμενης μειωμένης επιβατικής κίνησης που σημειώνεται τις ήμερες αυτές των εορτών.
Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες αυτό έχει να κάνει κυρίως με τα μεγάλα προβλήματα λειτουργίας που αντιμετωπίζει ο Οργανισμός καθώς στην πραγματικότητα είναι σε φάση κατάρρευσης λόγω έλλειψης προσωπικού και μέσων.
Για να χρυσώσει το χάπι, την ίδια μέρα η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανακοίνωσε νέες σύγχρονες υπηρεσίες για τον επιβάτη χωρίς ωστόσο να έχει πραγματοποιήσει προηγούμενες εξαγγελίες της για άλλες σύγχρονες υπηρεσίες.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση:
Από το νέο έτος θα είναι πλήρως διαθέσιμες οι νέες υπηρεσίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ προς τους επιβάτες της, οι οποίες θα διευκολύνουν σημαντικά το ταξίδι τους με το τραίνο, ενώ ήδη εφαρμόζεται το νέο ηλεκτρονικό εισιτήριο μέσω φορητής συσκευής.
Νέο ηλεκτρονικό εισιτήριο μέσω φορητής συσκευής (κινητού, table ή laptop)
Με τη νέα αυτή υπηρεσία, η οποία είναι ήδη σε εφαρμογή, οι επιβάτες έχουν πλέον διαθέσιμο το ηλεκτρονικό τους εισιτήριό απευθείας στην φορητή τους συσκευή (κινητό, tablet, laptop) διευκολύνοντάς τους να ταξιδέψουν, χωρίς αναμονή στα εκδοτήρια μειώνοντας σημαντικά το χρόνο μετακίνησης τους.
Ειδικότερα, με την αγορά του εισιτηρίου μέσω ίντερνετ αποστέλλεται αυτόματα στο κινητό τηλέφωνο και στο e-mail του επιβάτη ειδικός κωδικός μέσω της εύχρηστης εφαρμογής Passbook. Ο επιβάτης επιβιβάζεται άμεσα στην αμαξοστοιχία και στη συνέχεια μέσω του κινητού ή άλλης συσκευής, ελέγχεται μέσα στο τραίνο από τον ελεγκτή, διευκολύνοντας έτσι την διαδικασία της επιβίβασης.
Το νέο “έξυπνο” εισιτήριο διαθέτει πολλαπλές δικλίδες ασφαλείας, εκδίδεται άμεσα και είναι ονομαστικό για τα δρομολόγια του Άξονα.
«Έξυπνες» κάρτες πολλαπλών διαδρομών
Πρόκειται για τις νέες «έξυπνες» κάρτες πολλαπλών διαδρομών οι οποίες θα αντικαταστήσουν τις παλιές χάρτινες, βελτιώνοντας σημαντικά την πρόσβαση των επιβατών στο τραίνο. Οι ίδιες κάρτες θα χρησιμοποιηθούν και για τη συμμετοχή των επιβατών στο πρόγραμμα επιβράβευσής πελατών Miles & Bonus. Η έκδοση των «έξυπνων» καρτών θα γίνεται μία φορά στο κεντρικό κτίριο της εταιρίας Καρόλου 1-3 στην Αθήνα (Υπόλοιπη Ελλάδα;;;). Η επαναφόρτισή τους θα γίνεται στα φυσικά σημεία πώλησης ή μέσω της ιστοσελίδας της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Δείτε αναλυτικά τα δρομολόγια τους θα ανασταλούν τις γιορτές στο λινκ:http://www.trainose.gr/unassinged/%CE%B4%CE%B5%CE%BB%CF%84%CE%AF%CE%BF-%CF%84%CF%8D%CF%80%CE%BF%CF%85-20122016-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%AE-%CE%BA%CF%85%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1%CF%82/

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments