Η σημερινή “δική σας ανταπόκριση”, μας έρχεται από την Αθήνα. Μας την έστειλε η ξεναγός Γεωργία Θεοδωράτου και μας γράφει:
Ψηφιδωτά (4ος- 5ος αιώνας) στον Εθνικό κήπο της Αθήνας και το αγόρι με το σταφύλι στην Πλατεία Συντάγματος κρυμμένα, παρατημένα. Με θλίψη και αγάπη για την Αθήνα της, μου τα έδειξε η φίλη Elena Dacoula από τους Athenistas Πρέπει να είναι σκηνοθετημένο… σκέφθηκα, δεν μπορεί στην Αθήνα του 2016; Συνέχισα να σκέφτομαι και το είδα έτσι: πρέπει να ανήκει σε αυτές τις κατηγορίες ανοιχτών μνημείων και χώρων για διαδραστικές, συναισθηματικές επισκέψεις. Εδώ μάλλον θέλει η πόλη της Αθήνας να βάλει τον επισκέπτη της σε μια διάθεση θλίψης, να σκεφθεί πολύ γρήγορα για το Memento mori, ματαιότης ματαιοτήτων τα πάντα ματαιότης. Προτείνω να έχει και ηχητική υπόκρουση τη φράση: “έλα μωρέ τί έγινε;” Τί να πει ο Damien Hirst με τις διαμαντοστολισμένες νεκροκεφαλές του για την έννοια του Vanitas; Εδώ έχει γωνιές η Αθήνα που φωνάζουν…”
Περιμένουμε και τις “δικές σας ανταποκρίσεις” από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Λίγες (δικές σας) φωτογραφίες ή βίντεο και μια μικρή περιγραφή, για να μοιραστούμε όλοι τις εμπειρίες που βιώσατε και έχουν τουριστικό ή δημοσιογραφικό ενδιαφέρον. Στείλτε στο inbox ή στο mail: dortv100@gmail.com

 

 

 

 

 

 

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments