Σύμφωνα με δημοσιεύματα του κυπριακού τύπου, αυτή την απάντηση φέρεται να δίνουν οι αρμόδιοι της Ryanair σε εκπροσώπους φορέων της Πάφου, όταν οι τελευταίοι ρώτησαν την ιρλανδική εταιρεία για πιο λόγο σταματά το Μάρτιο το δρομολόγιο Πάφος -Αθήνα. Αυτό είναι το πιο δημοφιλές στο δεύτερο αεροδρόμιο της Κύπρου, που κάνει αγώνα να αναπτυχθεί στην σκιά του αεροδρομίου της Λάρνακας. Οι άνθρωποι της Ryanair, δε διευκρίνισαν για πιο λόγο φταίνε οι Ελλαδίτες, απλά φταίνε...
Αυτό είναι μια προσφιλής τακτική των ανθρώπων της ιρλανδικής αεροπορικής εταιρείας που την είδαμε και άλλες φορές. Σχεδόν πάντα, χρεώνουν στους άλλους τις δικές τους αποφάσεις, όταν αυτές αθετούν υποσχέσεις και ενίοτε συμφωνίες που έχουν κάνει. Οι Ιρλανδοί, είναι μάστορες στο να κάνουν ντόρο, να αποπροσανατολίζουν, να διχάζουν, να εκμαιεύουν επιχορηγήσεις, να εκβιάζουν αποφάσεις.
Πριν μερικά χρόνια, η Ryanair αποφάσισε να σταματήσει τα δρομολόγια προς το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, καθώς είχε λήξει η συμφωνία με την οποία έλαβε γενναία επιχορήγηση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ωστόσο δεν αρκέστηκε μόνο σ΄αυτό. Θέλοντας να εκβιάσει μια απόφαση υπέρ της, προσπάθησε να στρέψει τους πολίτες τις Θεσσαλίας κατά του αιρετού Περιφερειάρχη, επειδή αυτός δεν της έδινε με διαδικασίες “εδώ και τώρα”, νέα επιχορήγησή διπλάσια από την προηγούμενη. Στην ανακοίνωση της, η Ryanair υποστήριζε τότε, πως ο Περιφερειάρχης με τις αποφάσεις του, θα καταστρέψει τον τουρισμό της περιοχής. Ο Περιφερειάρχης δεν ενέδωσε και η εταιρεία αποχώρησε. Ωστόσο αν και πέρασαν μερικά χρόνια από τότε, ο τουρισμός της περιοχής δεν καταστράφηκε αντίθετα είχε άνοδο.
Την προηγούμενη άνοιξη, οι άνθρωποι της Ryanair, έδωσαν συνέντευξη σε εφημερίδα της Αθήνας που αυτοί επέλεξαν, για να ανακοινώσουν ότι θα σταματήσουν δρομολόγια από την Ελλάδα, αφήνοντας υπονοούμενα ακόμη και για πλήρη αποχώρηση, καθώς όπως υποστήριζαν, η κυβέρνηση δεν μειώνει τέλη και φόρους στα αεροδρόμια. Καθώς εμείς οι Έλληνες τσιμπάμε εύκολα και είμαστε εθισμένοι στο να μαλώνουμε μεταξύ μας, ο καθένας ερμήνευσε τη συνέντευξη όπως ήθελε και ο μεταξύ μας καβγάς άρχισε. Ακόμη και σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο (κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση) ο ένας κατηγορούσε τον άλλο για τη σχεδόν προαναγγελθείσα αποχώρηση της Ryanair. Τελικά αυτό που έκανε η Ryanair, ήταν να σταματήσει λίγες εβδομάδες νωρίτερα τα θερινά δρομολόγια της προς την Κω, προφανώς γιατί αυτά δεν τραβούσαν λόγω προσφυγικών ροών. Οι Ιρλανδοί μας δούλεψαν κανονικά.
Κάτι παρόμοιο κάνουν τώρα και στην Κύπρο. Είναι προφανές πως ο λόγος που σταματά το Πάφος – Αθήνα, είναι γιατί η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει το μοναδικό αεροπλάνο που εδρεύει στη βάση της στην Πάφο, στο δρομολόγιο Πάφος – Τελ Αβίβ. Αυτό ξεκινά την ίδια μέρα που σταματά το Πάφος – Αθήνα. Είναι η πρώτη φορά που η Ryanair θα πετάξει στο Τελ Αβιβ, μια αγορά για την οποία η εταιρεία δεν κρύβει το ενδιαφέρον της.
Ωστόσο βρήκε την ευκαιρία κατά την προσφιλή της τακτική, να κάνει το σχετικό ντόρο, ρίχνοντας αλλού τις ευθύνες της δικής της απόφασης. Έτσι και αλλιώς Κύπριοι και ελλαδίτες είναι εθισμένοι στο κουτόχορτο, στο δούλεμα, στη διχόνοια…

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments