Μετά από αρκετά χρόνια, από το 2012, η χώρα μας αποκτά απευθείας αεροπορική σύνδεση με τις ΗΠΑ όλο το χρόνο και όχι μόνο εποχικά το καλοκαίρι. Όπως ανακοίνωσε σήμερα η Emirates, από τις 12 Μαρτίου ξεκινά καθημερινή πτήση από την Αθήνα για το αεροδρόμιο Newark της Νέας Υόρκης, ένα δρομολόγιο που η εταιρεία προτίθεται να εκτελεί καθ΄όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Η πτήση θα πραγματοποιείται με αεροσκάφος Boeing 777-300ER προσφέροντας 8 θέσεις στην Πρώτη, 42 στην Business class και 304 θέσεις στην Οικονομική, καθώς επίσης και δυνατότητα μεταφοράς 19 τόνων φορτίου.

Η εξέλιξη αυτή αλλάζει τα δεδομένα όσον αφορά την τουριστική κίνηση από τις ΗΠΑ προς την Ελλάδα, καθώς τώρα πλέον γίνεται ευκολότερη η προσέλκυση τουριστών κατά τη χειμερινή περίοδο από την πολύ σημαντική αυτή αγορά.

Ο Sir Tim Clark, Πρόεδρος της Emirates Airline, δήλωσε σχετικά: «Η ελληνική κυβέρνηση και το Διεθνές Αεροδρόμιο της Αθήνας προσέγγισαν την Emirates πριν από λίγο καιρό προτείνοντας να εξετάσουμε το ενδεχόμενο δρομολόγησης απευθείας πτήσης από την Αθήνα στη Νέα Υόρκη. Μετά από προσεκτική εξέταση, η Emirates κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η επέκταση της πτήσης μας Ντουμπάι – Αθήνα προς την Νέα Υόρκη είναι εμπορικά και λειτουργικά εφικτή. Είναι ένα δρομολόγιο που έχει παραμεληθεί από άλλες αεροπορικές εταιρίες και θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τις αρχές και τους εταίρους μας τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ελλάδα για την υποστήριξή τους για την επιτυχία του δρομολογίου”.
Με την σειρά της η Υπουργος Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, δήλωσε: «Στο πλαίσιο της άριστης συνεργασίας μας, και σύμφωνα με τον κοινό μας στόχο για την ανάπτυξη του τουρισμού μεταξύ των δύο χωρών μας, καθώς και την επέκταση σε αγορές μεγάλων αποστάσεων, θα ήθελα να ευχαριστήσω την Emirates που ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημά μας για να ξεκινήσει το δρομολόγιο που συνδέει το Ντουμπάι με τη νέα Υόρκη μέσω Αθήνας όλο το χρόνο. Αυτή η στρατηγική επιλογή στηρίζει ουσιαστικά τις προσπάθειές μας στο Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης να ενισχύσει την ήδη αυξανόμενη ροή επισκεπτών προς την Ελλάδα από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, σε ετήσια βάση, που ταξιδεύουν είτε για αναψυχή είτε για επαγγελματικούς σκοπούς. “

Πείτε τη γνώμη σας

avatar