Του Σάκη Παπαδόπουλου

 

Όπου γάμος και χαρά ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας είναι πρώτος. Είτε δια της φυσικής του παρουσίας, είτε δια των τηλεοπτικών και άλλων συνεντεύξεων του, είτε με ένα αμετροεπή δελτίο τύπου, που υποστηρίζει πως ο σχεδιασμός του Υπουργείου, δηλαδή ο ίδιος, ευθύνονται για τη χαρά.
Αν κάποιος ενημερώνεται μόνο από τα δελτία τύπου του Υπουργείου Τουρισμού, εύκολα θα πιστέψει πως η Ελλάδα είναι στην κορυφή του παγκόσμιου τουρισμού, ένα διεθνές πρότυπο τουριστικής ανάπτυξης και πως όλες οι άλλες χώρες τρώνε τη σκόνη μας.
Το σκηνικό επαναλαμβάνεται σχεδόν κάθε μέρα. Σήμερα (Τρίτη) μίλησε στην αγαπημένη του ΕΡΤ για επιτυχίες και ρεκόρ επί παντός επιστητού (κρουαζιέρα, αεροδρόμιο Αθηνών, Θεσσαλονίκη, Δυτική Μακεδονία κλπ). Όλα βουλιάζουν από τουρισμό, φυσικά χάρη στη στοχευμένη στρατηγική του.
Χθες (Δευτέρα) μίλησε για ρεκόρ επισκεπτών στην Ακρόπολη, την οποία επισκέφτηκε με την κα Μενδώνη. Αφού ανακάλυψε πως η Ακρόπολη διαθέτει και ανελκυστήρα για ΑΜΕΑ, ισχυρίστηκε πως χάρη στο σχεδιασμό του Υπουργείου Τουρισμού οι επισκέψεις των τουριστών στην Ακρόπολη ξεκίνησαν πιο νωρίς φέτος. Εκείνο που το δελτίο τύπου του Υπουργείου δεν διευκρινίζει, είναι αν ο Παρθενώνας κατασκευάστηκε επί των ημερών του κου Κικίλια ή είναι ένα πρότερο κατασκεύασμα.
Την ίδια ώρα τα πραγματικά προβλήματα του ελληνικού τουρισμού (τα χαμηλά έσοδα, η εποχικότητα, η ορθολογική κατανομή των αφίξεων σε όλη την επικράτεια, οι ανεπαρκείς υποδομές, η έλλειψη δεκαετούς πλάνου, η καταστροφική μονοκαλλιέργεια του «ήλιος και θάλασσα», η υπέρμετρη επιβάρυνση του περιβάλλοντος και τόσα άλλα, παραμένουν στο ψυγείο.
Όταν ασχολείσαι μόνο με την πολιτική σου καριέρα και τα ψηφαλάκια, που καιρός να ασχοληθείς και με αυτά για τα οποία διορίστηκες.
Ο τουριστικός κόσμος είναι απογοητευμένος και θυμωμένος με τον Υπουργό του, αλλά για αυτά θα επανέλθουμε…

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments