Αποστολή – Omorfa Taxidia

Στο όμορφο Πευκί στη Βόρεια Εύβοια, ξεκίνησε σήμερα το αγωνιστικό πρόγραμμα του Αυθεντικού Μαραθωνίου Κολύμβησης που γίνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά. Συμμετέχουν περίπου 250 κολυμβητές και κολυμβήτριες μεγάλων αποστάσεων από 10 χώρες, μερικοί από τους οποίους από τους γνωστότερους του χώρου.
Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος Κολύμβησης διεξάγεται φέτος για δεύτερη χρονιά, αναβιώνοντας τη μεγαλειώδη ιστορία του Σκυλλία και της κόρης του Ύδνας, που συνέβη πριν 2500 χρόνια στην ιστορική ναυμαχία του Αρτεμισίου όπου αντιπαρατάχθηκαν οι στόλοι των Ελλήνων και των Περσών..
Χθες Παρασκευή στο Αρτεμίσιο, στην ιστορική Μαυροελιά, ενα ελαιόδεντρο ηλικίας 2500 χρόνων, πραγματοποιήθηκε η σεμνή τελετή έναρξης της διοργάνωσης. Η Μαυροελιά, αυτόπτης μάρτυς της ιστορίας του τόπου από την εποχή των περσικών πολέμων, αποτελεί το σύμβολο του αγώνα. Και αυτό γιατί έχει την ίδια ηλικία με την ιστορία του Σκυλλία και της Ύδνας που αναβιώνει η διοργάνωση.
Μικρά παιδιά από την περιοχή, έκοψαν κλαδιά από την Μαυροελιά και τα πρόσφεραν σε κολυμβητές, ενώ θα αποτελέσουν και έπαθλο για τους νικητές σε όλες τις κατηγορίες.
Ο Δήμαρχος Ιστιαίας – Αιδηψού Γιάννης Κοτζιάς, με την πρωτοβουλία του οποίου ξεκίνησε η αναβίωση της ιστορίας του Σκυλλία και της Ύδνας, ανέφερε πως θέλει να μπολιάσει τους νέους με την ιστορική κληρονομιά της περιοχής, ώστε η αναβίωση της να συνεχιστεί για πάντα και να αποτελέσει ένα μεγάλο γεγονός με πολυδιάστατα οφέλη.

 

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments