Κείμενο – φωτογραφία: Omorfa Taxidia

Ο Σύνδεσμος Ξεναγών Θεσσαλονίκης – Βορείου Ελλάδος, που σε δυο χρόνια θα γιορτάσει τα 70 του χρόνια καθώς είναι το παλαιότερο σωματείο ξεναγών στη χώρα μας, έκοψε χθες την πρωτοχρονιάτικη πίτα του. Είναι η ετήσια εκδήλωση του Συνδέσμου και η ευκαιρία να βρεθούν όλοι μαζί, για το οποίο στην προσφώνηση της η Πρόεδρος Αναστασία Γαϊτάνου δεν έκρυψε τη συγκίνηση της.
Οι ξεναγοί είναι αυτοί που επί της ουσίας συστήνουν τη χώρα μας στους ξένους επισκέπτες και τους κάνουν να την αγαπήσουν με τις ξεναγήσεις και τις διηγήσεις τους από την μεγαλειώδη ιστορία μας. Κοντολογίς έχουν πολύ σημαντικό ρόλο στη τουριστική βιομηχανία της χώρας μας προσφέροντας αντίστοιχο έργο.
Επίσης είναι αυτοί που γνωρίζουν από τους πρώτους πως θα πάει η τουριστική περίοδος βλέποντας τις κρατήσεις που έχουν. Όπως μας είπε η κα Γαϊτάνου, όλα δείχνουν πως και το 2024 θα είναι μια καλή χρονιά όσον αφορά στις αφίξεις.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μέλη του συλλόγου καθώς και εκπρόσωποι σχεδόν όλων των φορέων, τουριστικών και μη, της Θεσσαλονίκης, σε μα πολύ όμορφη βραδιά με ζωντανή μουσική τζαζ.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments