Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι τριήμερες εκδηλώσεις του 2ου Φεστιβάλ Τρύγου που διοργάνωσε ο Δήμος Νάουσας, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Οινοπαραγωγών Νάουσας και πολιτιστικούς συλλόγους.
Πολιτιστικές εκδηλώσεις, καντάδες στις γειτονιές, εικαστικές δράσεις στην πόλη και στα επισκέψιμα οινοποιεία, ξεναγήσεις και γευσιγνωσίες οίνων συνέθεσαν και φέτος το “μωσαϊκό” του Φεστιβάλ, που αγκάλιασαν κάτοικοι και επισκέπτες για δεύτερη συνεχή χρονιά.
Η αναπαράσταση του παραδοσιακού τρύγου πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στο Κτήμα Κυρ – Γιάννη στο Γιαννακοχώρι, από το Λύκειο Ελληνίδων Νάουσας, με τη συμμετοχή της χορωδίας του Συλλόγου.
Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, εκτός από τις πολιτιστικές μουσικές βραδιές, πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό πάρκο της Νάουσας η δράση για μικρά παιδιά με τίτλο «Πατάμε σταφύλια και ζωγραφίζουμε τον τρύγο», μια προσφορά του Συνδέσμου Αμπελουργών και Οινοποιών Νάουσας, καθώς και παράλληλη εικαστική δράση από το τμήμα παιδικής ζωγραφικής των Εικαστικών Εργαστηρίων του Δήμου Νάουσας.
Κατά τη διάρκεια του τριήμερου φεστιβάλ οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν σε όμορφα οινοποιεία και σε αμπελώνες της περιοχής και να γευτούν την φημισμένη οινική ποικιλία ξινόμαυρο και εκλεκτής ποιότητας κρασιά των οινοπαραγωγών της Νάουσας.
Τα οινοποιεία που συμμετείχαν στις δράσεις των ξεναγήσεων είναι το Οινοποιείο «VAENI», το Οινοποιείο «ΔΑΛΑΜΑΡΑ», το Οινοποιείο «ΑΡΓΑΤΙΑ», το Κτήµα«ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ», το Κτήµα «ΦΟΥΝΤΗ» και το Κελάρι «ΜΕΛΙΤΖΑΝΗ».

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments