Αρχικά αυτός ήταν ο σκοπός για τον οποίο ιδρύθηκε η Airbnb, ωστόσο αυτό σε μια χώρα όπου υπάρχει μια διαφορετική κουλούρα φιλοξενίας και συνύπαρξής. Στη συνέχεια η Airbnb γιγαντώθηκε και μέσα από την πλατφόρμα της νοικιάζεις πλέον όχι μόνο ένα δωμάτιο αλλά ολόκληρα διαμερίσματα μέχρι βίλες και πολλούς άλλους χώρους φιλοξενίας.
Ωστόσο η Airbnb ανακοίνωσε πως αναβαθμίζει, επανασυστήνει και προτείνει μια νέα προσέγγιση αυτό που η ίδια ονομάζει αυθεντικό Airbnb, δηλαδή την ενοικίαση δωματίων και την συγκατοίκηση με τον ιδιοκτήτη.
Όπως αναφέρει ο Brian Chesky, συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Airbnb: «Με το Airbnb Rooms (Δωμάτια Airbnb), επιστρέφουμε στην ιδέα που ξεκίνησε τότε, στην ιδρυτική νοοτροπία της κοινής χρήσης. Τα Δωμάτια Airbnb είναι συχνά πιο οικονομικά από τα ξενοδοχεία και είναι ο πιο αυθεντικός τρόπος για να γνωρίσετε μια πόλη. Αυτή είναι η ψυχή της Airbnb».

Τι νέο έρχεται; Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας:

-Διαβατήριο Οικοδεσπότη – Θέλουμε κάθε επισκέπτης να αισθάνεται άνετα όταν μένει με έναν οικοδεσπότη. Αποκλειστικά για τα δωμάτια Airbnb, το Διαβατήριο Οικοδεσπότη σάς βοηθά να γνωρίσετε τον οικοδεσπότη σας πριν κάνετε κράτηση για τη διαμονή σας. Απλώς πατώντας στο Διαβατήριο Οικοδεσπότη για να δείτε μια μεγαλύτερη φωτογραφία και λεπτομέρειες που έχουν μοιραστεί οι οικοδεσπότες για τον εαυτό τους, όπως πού πήγαιναν σχολείο, τι δουλειά κάνουν, ενδιαφέρουσες πληροφορίες και πολλά άλλα.

-Κατηγορία Airbnb Rooms – Τα Δωμάτια Airbnb είναι εύκολο να τα ανακαλύψετε, με μια νέα κατηγορία που περιλαμβάνει ένα επιμελημένο σύνολο 1 εκατομμυρίου ιδιωτικών δωματίων. Οι καταχωρίσεις περιλαμβάνουν πρόσβαση σε κοινόχρηστους χώρους, όπως κουζίνα, σαλόνι ή αυλή.

-Επανασχεδιασμένα φίλτρα – Το φίλτρο “τύπος χώρου” έχει επανασχεδιασθεί για να διευκολυνθεί η εναλλαγή μεταξύ δωματίων Airbnb, ολόκληρων σπιτιών ή όλων των τύπων χώρων. Η προβολή της μέσης τιμής για κάθε τύπο χώρου γίνεται απλή με ένα βελτιωμένο φίλτρο τιμών που ενημερώνεται με βάση την επιλογή.

-Νέες λειτουργίες απορρήτου – Γνωρίζουμε ότι όταν μοιράζεστε ένα σπίτι, το απόρρητο είναι σημαντικό. Όλα τα δωμάτια Airbnb θα υποδεικνύουν ξεκάθαρα εάν η πόρτα του υπνοδωματίου έχει κλειδαριά. Η σελίδα καταχώρισης δείχνει επίσης εάν τα μπάνια είναι κοινόχρηστα ή ιδιωτικά και αν άλλα άτομα εκτός από τον οικοδεσπότη θα βρίσκονται στο σπίτι κατά τη διάρκεια της διαμονής σας.

Airbnb και Airbnb Δωμάτια στην Ελλάδα…
Και στην Ελλάδα υπάρχει πληθώρα επιλογών στην κατηγορία ιδιωτικά δωμάτια, προσφέροντας στους επισκέπτες της αίσθηση της φιλοξενίας μέσα από προσιτές τιμές. Οι διανυκτερεύσεις σε ιδιωτικές καταχωρήσεις δωματίων στην Ελλάδα αυξήθηκαν κατά περίπου 50% πέρσι σε σχέση με το 2021. Η μέση τιμή του δωματίου είναι στα 81 ευρώ όταν παγκόσμια είναι 100 δολάρια με την ποιότητα να παραμένει υψηλή καθώς το 80% των διαμονών που αξιολογήθηκαν σε ιδιωτικό δωμάτιο στην Ελλάδα έλαβαν την υψηλότερη βαθμολογία πέντε αστέρων.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments