Επιστολή έστειλε  η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων στον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη και συναρμόδιους Υπουργούς, ζητώντας να επιλυθούν τα θέματα χρηματοδότησης των ξενοδοχείων από τις τράπεζες, προκειμένου να μπορέσουν να ανοίξουν.
Όπως χαρακτηρίστηκα αναφέρει η επιστολή «χωρίς χρηματοδότηση ΕΛΑΧΙΣΤΑ ξενοδοχεία θα καταφέρουν να ανοίξουν».

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει:
Οι επιχειρήσεις -Μέλη μας έχουν διακόψει τη λειτουργία τους από τα μέσα Μαρτίου και είναι άγνωστο πότε θα έχουν ξανά εισπράξεις. Όσα ελάχιστα συνεχούς λειτουργίας ξενοδοχεία ξεκίνησαν τη λειτουργία τους παραμένουν κυριολεκτικά άδεια, τα δε εποχικά ξενοδοχεία έχουν να βάλουν χρήματα στα ταμεία τους από τον περασμένο Νοέμβριο. Μέσα σε αυτές τις συνθήκες οι επιχειρήσεις επιβάλλεται να βρουν τα απαραίτητα κεφάλαια προκειμένου να επαναλειτουργήσουν και να καλύψουν τις πάσης φύσεως υποχρεώσεις τους (πληρωμές στο Δημόσιο, εξόφληση προμηθευτών, πληρωμή επιταγών κλπ). Με προηγούμενες επιστολές μας επισημάναμε τα προβλήματα που αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν πολλά Μέλη μας στην προσπάθειά τους να χρηματοδοτηθούν από τις τράπεζες, ώστε πλην των άλλων να είναι σε θέση να καλύψουν και τις επιταγές των επόμενων μηνών.
Με λύπη μας όμως διαπιστώνουμε πως τα προβλήματα δεν σταματούν εκεί. Ακόμα και οι επιχειρήσεις των οποίων οι αιτήσεις δανειοδότησης έγιναν δέκτες δεν έχουν λάβει ακόμα τη σχετική χρηματοδότηση, καθώς το ΕΤΕΑΝ δεν έχει μέχρι σήμερα προχωρήσει στις αναγκαίες εγκρίσεις των ανωτέρω δανείων. Βρισκόμαστε πριν το τυπικό άνοιγμα της τουριστικής σαιζόν και είναι νομίζουμε εύκολα αντιληπτό πως χωρίς να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες χρηματοδοτήσεων και να εξασφαλισθεί η απαραίτητη ρευστότητα ΕΛΑΧΙΣΤΑ ξενοδοχεία τελικά θα ανοίξουν. Όλη η προσπάθεια επιστροφής στη τουριστική κανονικότητα θα πέσει στο κενό και το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ θα παραμείνει μόνο ως διαφήμιση. Παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση.

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments