Είναι απολύτως βέβαιο πως χωρίς θεαματική βελτίωση των ιδιωτικών και δημόσιων υποδομών, η χώρα μας δεν θα μπορέσει να δώσει υπεραξία στο τουριστικό της προϊόν, παρ΄όλο που αυτό διαθέτει εξαιρετικά χαρακτηριστικά. Θα συγκεντρώνει πολλούς τουρίστες, θα εξαντλεί τους φυσικούς της πόρους, αλλά θα εισπράττει ψίχουλα σε σχέση με αυτά που εισπράττουν άλλες χώρες με τον ίδιο αριθμό τουριστών και χωρίς τα πλεονεκτήματα της Ελλάδας. Δυστυχώς για δεκαετίες οι μεγάλες τουριστικές και όχι μόνο επενδύσεις, αντιμετωπίζονται στη χώρα μας κάτι σαν εχθρικές πράξεις. Κολλάνε στα γρανάζια της Σοβιετικού τύπου γραφειοκρατίας, το δικαστικό σύστημα δεν μπορεί να δώσει λύσεις καθώς λειτουργεί με απελπιστικά αργούς ρυθμούς, το φορολογικό σύστημα σπάει τα νεύρα των επενδυτών, ενώ παρωχημένες και άλλες ιδεοληψίες δημιουργούν εμπόδια. Έτσι οι επενδυτές φεύγουν για άλλες πορτοκαλιές ρίχνοντας μαύρη πέτρα πίσω τους, ενώ η Ελλάδα έμεινε με γερασμένες και ξεπερασμένες από το χρόνο υποδομές.
Αναφερόμαστε σε μεγάλες επενδύσεις τύπου Costa Navarino, ικανές να αλλάξουν τη μοίρα μιας περιοχής. Να βελτιώσουν θεαματικά το τουριστικό προϊόν, να δημιουργήσουν χιλιάδες θέσεις εργασίας, να φέρουν εισόδημα στην περιοχή και έσοδα στο κράτος.
Ακούγοντας  σε εκπομπή της ΕΡΤ τον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, δεν πιστεύαμε στα αφτιά μας. Μεγάλες τουριστικές επενδύσεις που κολλάνε εδώ και δέκα χρόνια στα γρανάζια της γραφειοκρατίας, σε λίγες μέρες μπαίνουν μπουλντόζες μαζί με τον θεμέλιο λίθο.
Όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης:
-σε λίγες μέρες μπαίνουν οι μπουλντόζες στο Ελληνικό.
– Αρχές Ιουλίου θα παρευρεθεί στην έναρξη των έργων στην Κασσιόπη στην Κέρκυρα. Αφορά επένδυση 120 εκατομμυρίων ευρώ για κατασκευή πεντάστερου ξενοδοχείου, θερινών κατοικιών και μαρίνας.
– Την άλλη Πέμπτη θα παρευρεθεί στην έναρξη εργασιών της επένδυσης Kilada Hills στην Αργολίδα. Αφορά ξενοδοχείο, θερινές κατοικίες, γήπεδο γκολφ και άλλα έργα συνολικού προϋπολογισμού 450 εκατομμυρίων.
– Τέλος Ιουνίου θα παρευρεθεί στην έναρξη εργασιών της επένδυσης Elounda Hills (φώτο) στην Κρήτη, ύψους 600 εκατομμυρίων ευρώ. Περιλαμβάνει θερινές κατοικίες, ξενοδοχεία και μαρίνα.
– Τέλος, για την επένδυση Αταλάντη Hils στην Φθιώτιδα ύψους 1.5 δις ευρώ, που αφορά ξενοδοχεία, γήπεδα γκολφ και άλλες εγκαταστάσεις, είπε πως βρίσκεται ακόμη σε πρώιμο στάδιο αδειοδότησης.
Λέτε;;;

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments