Μετά την ολοκλήρωση της Philoxenia, η Θεσσαλονίκη παραμένει στο επίκεντρο του τουριστικού ενδιαφέροντος καθώς από αύριο ξεκινά το εξαμηνιαίο συνέδριο της ένωσης Ευρωπαίων τουριστικών πρακτόρων και τουρ οπερέιτορ ECTAA SemiAnnual.
Θα πάρουν μέρος εκπρόσωποι ενώσεων τουριστικών γραφείων από 29 χώρες ενώ οι εργασίες του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν στο Electra Palace.
Θέματα που θα απασχολήσουν το συνέδριο είναι μεταξύ άλλων η βιωσιμότητα στον τουρισμό αλλά και οι δεξιότητες που απαιτούνται για τα στελέχη του τουρισμού.
Την Πέμπτη στις 9πμ θα γίνει η επίσημη έναρξη του συνεδρίου και σ’ αυτή έχουν κληθεί εκπρόσωποι των φορέων της πόλης «οι οποίοι με πολύ θέρμη βοήθησαν στην πραγματοποίηση του» μας είπε ο Πρόεδρος του HATTA και Πρόεδρος της επιτροπής τουρισμού της ECTAA Νικόλας Κελαϊδίτης (φώτο), που είναι ο διοργανωτής του συνεδρίου.
«Αυτό μας δίνει το έναυσμα να κάνουμε και άλλες διοργανώσεις και δράσεις διεθνούς επιπέδου στη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή, διοργανώσεις που βοηθούν στην προβολή στο καθ’ ύλην αρμόδιο κοινό που είναι οι τουριστικοί πράκτορες της Ευρώπης. Άλλωστε η ECTAA είναι και ένα καλό εργαλείο για την προσέγγιση και το άνοιγμα νέων τουριστικών αγορών» λέει ο Πρόεδρος του HATTA.
Με τη λήξη του συνεδρίου, μέλη της ECTAA θα συνεχίσουν το πρόγραμμά τους με ταξίδι εξοικείωσης που θα πραγματοποιηθεί στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, ώστε αφενός να γνωρίσουν τα Μετέωρα, τον Βόλο και το Πήλιο, και αφετέρου να κάνουν την πρώτη διερευνητική και πιλοτική συζήτηση γύρω από τη διεθνή τάση των Digital Nomads για την οποία θα συζητήσουν εκτενώς.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments