Κείμενο – φωτογραφίες: Omorfa Taxidia

Είκοσι χρόνια έκλεισε χθες Κυριακή 16 Οκτωβρίου το Cosmorama, ένα από τα μεγαλύτερα τουριστικά γραφεία στη χώρα μας. Το γιόρτασε με μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο γκολφ της Γλυφάδας. Παρόντες ήταν και τα 45 στελέχη της εταιρείας στα γραφεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, καθώς και εκπρόσωποι αεροπορικών εταιρειών. Ήταν μια εκδήλωση σεμνή σε οικογενειακό κλίμα, έτσι όπως ταιριάζει στην φιλοσοφία και τη στάση ζωής των ιδιοκτητών του, της Μαρίας Καββαδία, του Παναγιώτη Ηλιάδη και της Νένας Παπαδοπούλου.
«Είμαστε μια οικογένεια» είπε στην ομιλία του ο Παναγιώτης Ηλιάδης. «Όχι μόνο εμείς οι 45 αλλά και άλλοι 110 περίπου που συνεργάζονται με το Cosmorama σε διάφορους τομείς. Ξεκινήσαμε πριν από 20 χρόνια με πολλά όνειρα, εγώ η Μαρία και η Νένα. Η διαδρομή μας δεν ήταν στρωμένη με ροδοπέταλα. Περάσαμε δύσκολες στιγμές, όπως η δεκαετής οικονομική κρίση στη χώρα μας αλλά και η πανδημία που μας απορύθμισε. Αντέξαμε την ώρα που άλλες εταιρείες δυστυχώς δεν τα κατάφεραν.
Κάποιοι συνάδελφοι στοιχημάτιζαν κάποτε πως δεν θα αντέξουμε πάνω από έξι μήνες. Τους ευχαριστούμε γιατί αυτό μας έκανε να προσπαθήσουμε περισσότερο. Όλα αυτά τα χρόνια μας βοήθησαν πολλοί άνθρωποι, κυρίως οι δεκάδες συνεργάτες μας που πέρασαν από την εταιρεία. Αν δεν ήταν αυτοί ίσως να μην τα καταφέρναμε.
Ως εταιρεία όλα αυτά τα χρόνια κινηθήκαμε στα αυστηρά όρια της αξιοπρέπειας. Συνειδητά αποφασίσαμε πως δεν θα ασχοληθούμε με τη διαπλοκή, συμπεριφερθήκαμε ισότιμα στον ανταγωνισμό, ενώ αρχή μας είναι πως θα συμπεριφερόμαστε προς τους συνεργάτες μας με την ανθρώπινη αξία που τους αξίζει. Πιστεύουμε πως συμπεριφορές εργοδοτών, προϊσταμένων κλπ προς τους υφιστάμενους τους χωρίς ανθρώπινη αξία, δεν έχουν θέση στον επιχειρηματικό πλανήτη. Γι΄αυτό και ως εταιρεία έχουμε ηθικό πλεονέκτημα.
Όλα αυτά τα χρόνια δεν φοβηθήκαμε να τολμήσουμε. Κανένα άλλο τουριστικό γραφείο δεν έχει τέτοια μεγάλη γκάμα προορισμών και ταξίδια όλων των ειδών. Δεν υπάρχει προορισμός στον πλανήτη που δεν έχουμε πάει. Το όραμα μας είναι το Comsorama να αποτελεί ένα φωτεινό παράδειγμα για τους επόμενους».
Η εκδήλωση ήταν ιδιαίτερα χαρούμενη, σαν μια οικογένεια, με διευρυμένη γκάμα φαγητού και εδεσμάτων ανάλογη του πλούσιου εκδρομικού προγράμματος του Cosmorama. Το χαρούμενο κλίμα ενίσχυσε ένα χωνευτικό ζευγάρι που χόρεψε λάτιν χορούς, ξεκινώντας από τι άλλο, από το Libertango του θρυλικού Astor Piazzolla. Λίγο μετά η πίστα καταλήφθηκε από τους παρευρισκόμενους, μερικοί από τους οποίους εντυπωσίασαν με τις χορευτικές τους ικανότητες.
Χρόνια Πολλά Cosmorama…

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments