Επιστρέφουν αυτή την ώρα αεροπορικώς οι 16 από τους 48 επιβαίνοντες στο μοιραίο τουριστικό λεωφορείο, που ενεπλάκη χθες σε τροχαίο δυστύχημα στο Βουκουρέστι με τραγικό απολογισμό έναν 53χρονο Λαρισαίο νεκρό και 13 τραυματίες εκ των οποίων μια γυναίκα σοβαρά.
Άλλοι δυο θα επιστρέψουν αεροπορικώς το απόγευμα, ενώ η επιστροφή των υπολοίπων θα εξαρτηθεί από την πορεία της υγείας συγγενών και φίλων που νοσηλεύονται.
Μετά από παρέμβαση του υπουργείου εξωτερικών, οι άτυχοι εκδρομείς θα επιστρέψουν στη χώρα μας αεροπορικώς.
Αυτή τη στιγμή σε τρία νοσοκομεία της ρουμανικής πρωτεύουσας, νοσηλεύονται 13 άτομα. Το ευχάριστο είναι πως η πιο σοβαρά τραυματισμένη γυναίκα ηλικίας 30 ετών που χθες είχε διασωληνωθεί, τελικά βγήκε από το τεχνητό κώμα και πλέον επικοινωνεί με το περιβάλλον.
Οι ρουμανικές αρχές έχουν ξεκινήσει την διερεύνηση των αιτιών του δυστυχήματος. Ο 51χρονος οδηγός του λεωφορείου θεωρείται ιδιαίτερα έμπειρος με πολλά χρόνια υπηρεσίας, ενώ τα τεστ που του έγιναν για αλκοόλ και ναρκωτικά ήταν αρνητικά.
Τα ρουμανικά μέσα ενημέρωσης μιλούν για την δυσκολία του συγκεκριμένου σημείου στο οποίο έγιναν άλλα εφτά ατυχήματα, για λανθασμένες οδηγίες του GPS, αλλά και για το ότι υπήρχε στο λεωφορείο μόνο ένας οδηγός σε ένα τόσο μεγάλο ταξίδι.
Η αλήθεια είναι πως το φαινόμενο είναι εκτεταμένο στις οδικές εκδρομές που διοργανώνονται από ελληνικά τουριστικά γραφεία, δηλαδή να υπάρχει ένας μόνο οδηγός σε πολύωρα ταξίδια.
Αυτό επιτέλους πρέπει να σταματήσει όπως και τα κόλπα που κάνουν με τους ηλεκτρονικούς ταχογράφους για να «ξεγελούν» τους κανονισμούς…
Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments