Καθώς τα Χριστούγεννα πλησιάζουν, στα τουριστικά γραφεία της χώρας που ασχολούνται με την οργάνωση ολοκληρωμένων τουριστικών πακέτων, υπάρχει μια αξιόλογη ροή κρατήσεων. Άλλωστε τα Χριστούγεννα, είναι μετά το καλοκαίρι η σημαντικότερη τουριστική περίοδος για τον οργανωμένο τουρισμό.
Τα τουριστικά γραφεία έχουν ετοιμάσει πληθώρα προγραμμάτων για όλα τα γούστα και όλα τα βαλάντια, αρκεί να κάνετε μια προσεκτική έρευνα και επιλογή.
Οι πληροφορίες που θα αναφέρουμε παρακάτω θα σας βοηθήσουν αρκετά. Αφορούν αεροπορικά πακέτα για ευρωπαϊκούς προορισμούς.
Αυτή η τουριστική περίοδος, από τις μέρες που προηγούνται των Χριστουγέννων μέχρι μετά τα Φώτα, χωρίζεται από τα τουριστικά γραφεία σε πέντε εκδρομικές περιόδους.
Η πρώτη είναι από 19 έως 23 Δεκεμβρίου. Ισχύει όχι για όλους αλλά για ορισμένους προορισμούς εξωτερικού, κυρίως στην Κεντρική Ευρώπη. Σ’ αυτήν θα βρείτε τα πιο φτηνά πακέτα.
Η δεύτερη περίοδος είναι από 23 έως 27 του Δεκέμβρη. Είναι αυτή που ταξιδεύουν οι περισσότεροι Έλληνες.
Η τρίτη περίοδος είναι από 27 έως 30 Δεκεμβρίου. Και αυτή η περίοδος είναι αρκετά φθηνή.
Η τέταρτη περίοδος είναι από 30 Δεκεμβρίου έως 3 Ιανουαρίου. Αυτή είναι η ακριβότερη περίοδος καθώς, σε αντίθεση με τα Χριστούγεννα που μένουν στα σπίτια τους, την πρωτοχρονιά ταξιδεύουν πάρα πολλοί Ευρωπαίοι. Αυτό δημιουργεί μεγάλη ζήτηση σε αεροπορικές θέσεις και ξενοδοχεία γι΄αυτό και οι τιμές ακριβαίνουν.
Η πέμπτη και τελευταία περίοδος είναι από 3 έως 7 Ιανουαρίου. Την προτιμούν αυτοί που για κάποιους λογούς δεν μπορούν να λείψουν Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά.
Όπως προαναφέραμε, η πρώτη περίοδος από αυτές είναι η πιο οικονομική, και αυτό γιατί το αεροπορικό σας εισιτήριο θα το πληρώσουν κάποιοι άλλοι. Πως συμβαίνει αυτό; Εκείνες τις μέρες επιστρέφουν με πτήσεις τσάρτερ από το εξωτερικό οι τελευταίες σχολικές εκδρομές. Με τα αεροπλάνα που θα πάνε να τους φέρουν στην Ελλάδα, που σε άλλη περίπτωση θα πετούσαν άδεια, θα αναχωρήσουν οι εκδρομείς αυτής της πρώτης περιόδου. Θα επιστρέψουν με τα τσάρτερ που την προπαραμονή των Χριστουγέννων θα πάνε τους εκδρομείς της δεύτερης περιόδου, αυτή των Χριστουγέννων, σε ευρωπαϊκούς προορισμούς που σε άλλη περίπτωση θα επέστρεφαν άδεια. Το ίδιο συμβαίνει και στην τρίτη περίοδο ανάμεσα στα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Τα τουριστικά γραφεία δηλαδή εκμεταλλεύονται τα άδεια σκέλη των πτήσεων τσάρτερ.
Ωστόσο αυτό συμβαίνει μόνο σε λίγους συγκεκριμένους προορισμούς, κυρίως στην κεντρική Ευρώπη, δηλαδή Πράγα, Βιέννη, Βουδαπέστη και πιθανόν σε μερικούς ακόμη. Οι τιμές μαζί με τους φόρους για τετραήμερα ή πενθήμερα πακέτα είναι κοντά στα 250 ευρώ και περιλαμβάνουν αεροπορική μετάβαση, ξενοδοχείο τριών ή τεσσάρων αστέρων με πρωινό, ξεναγήσεις και λοιπές μεταφορές.
Όσοι προτιμήσουν αυτή την περίοδο, εκτός από το πολύ χαμηλό κόστος θα ζήσουν σε όλη τους τη διάσταση τα Χριστούγεννα σε ευρωπαϊκές πόλεις,που είναι εντυπωσιακά στολισμένες, τα μαγαζιά ανοιχτά και ο κόσμος στους δρόμους. Επίσης θα περπατήσουν μέσα στις εντυπωσιακές χριστουγεννιάτικες αγορές οι περισσότερες από τις οποίες κλείνουν παραμονή Χριστουγέννων, όπως και η υπόλοιπη αγορά ενώ ο κόσμος εξαφανίζεται από τους δρόμους.
Μια ακόμη φθηνή περίπτωση για να ταξιδέψετε φθηνά σε κάποιον ευρωπαϊκό προορισμό είναι τα λεγόμενα οδικοαεροπορικά προγράμματα. Αυτά περιλαμβάνουν μετάβαση με αεροπλάνο και επιστροφή με λεωφορείο ή το αντίστροφο. Μετριάζουν πάρα πολύ το κόστος.
Όλα αυτά και ακόμη περισσότερα θα μάθετε στα τουριστικά γραφεία καθώς όπως προαναφέραμε, θέλει καλή έρευνα για να βρείτε αυτό που ταιριάζει στα γούστα σας και τις οικονομικές σας δυνατότητες. Επίσης θα πρέπει να κινηθείτε γρήγορα καθώς στα αεροπλάνα οι θέσεις δεν είναι απεριόριστες, ενώ για πολύ λίγες μέρες ακόμη ισχύουν οι προσφορές για early booking με το οποίο μπορείτε να εξοικονομήσετε μέχρι και 100 ευρώ το ζευγάρι.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments