Θυμάστε το Superior Travel; Ήταν ένα από τα μεγάλα τουριστικά γραφεία της Θεσσαλονίκης που γρήγορα μεγάλωσε και γρήγορα κατέρρευσε. Ωστόσο η κατάρρευση του συνοδεύτηκε από την εξαπάτηση μεταξύ άλλων και αρκετών σχολείων που είχαν κλείσει μαζί του σχολικές εκδρομές.
Η υπόθεση χρονολογείται από τον Φεβρουάριο του 2011. Τότε τα Omorfa Taxidia είχαν προειδοποιήσει με σειρά αναρτήσεων για την επερχόμενη κατάρρευση, ενημερώνοντας τα σχολεία για το τι τους περίμενε.
Ξαναθυμηθήκαμε το Superior καθώς πριν μερικές μέρες σε δικαστήριο της Θεσσαλονίκης έγινε η δίκη των ιδιοκτητών του. Δυστυχώς η ελληνική δικαιοσύνη λειτουργεί απελπιστικά αργά και οι μαθητές λυκείου, που τότε έχασαν τα χρήματα τους εξαπατημένοι από το τουριστικό γραφείο, τώρα έχουν τελειώσει το πανεπιστήμιο.
Ο διαχειριστής και μεγαλομέτοχος (φώτο) του Superior δεν παρουσιάστηκε στην δίκη, ούτε εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο. Έγραψε το δικαστήριο στα παλιά του τα παπούτσια όπως και τότε τους μαθητές. Σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται κάπου στην Κρήτη. Καταδικάστηκε σε έξι χρόνια φυλάκιση και μερικές χιλιάδες ευρό πρόστιμο. Ο δεύτερος ιδιοκτήτης αθωώθηκε καθώς όπως αποδείχθηκε από την διαδικασία, δεν είχε καμιά δικαιοδοσία στα οικονομικά της εταιρείας και παρά τη θέληση του δεν μπορούσε να κάνει κάτι για να προστατεύσει τα σχολεία. Μάλιστα καθηγητές των σχολείων που κατάθεσαν στο δικαστήριο ως μάρτυρες κατηγορίες, τον υποστήριξαν λέγοντας ότι έκανε προσπάθειες να τους προστατέψει αλλά δεν είχε δικαιοδοσία καθώς ο μεγαλομέτοχος και διαχειριστής πήρε το χρήμα και εξαφανίστηκε.
Η καταδίκη του μεγαλομετόχου δεν σημαίνει πως οι μαθητές θα πάρουν τα χρήματα τους πίσω. Αυτό αφορά άλλες διαδικασίες και κανείς δεν έχει τη διάθεση να το κάνει μετά από τόσα χρόνια. Στη χώρα μας οι απατεώνες πάντα δικαιώνονται.
Άλλωστε το Superior δεν είχε καταχραστεί τότε μόνο τα χρήματα των μαθητών αλλά ακόμη αεροπορικές εταιρείες και ταξιδιωτικά γραφεία με τα οποία είχε συνεργαστεί.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments