Μέσα από μια σύμπραξη προωθητικών δυνάμεων οι Δήμοι Αριστοτέλη, Αμφίπολης και Καβάλας σε συνεργασία με το τουριστικό γραφείο Kyklos Travel, παρουσίασαν στη Βαρκελώνη δύο τουριστικά προγράμματα πολιτιστικών και καλοκαιρινών περιηγήσεων, βασισμένα:
– Στην ιστορική διαδρομή του Μεγαλέξανδρου στη Μακεδονία,
– την «ίδια γεωγραφική παράλληλο», που ενώνει τις Βαλεαρίδες Νήσους με την Αμμουλιανή, τα παράλια του Παγγαίου Όρους, την Καβάλα και άλλες νησιωτικές μακεδονικές περιοχές.

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε από Kyklos Travel που ειδικεύεται στην εισροή Ισπανών και Ισπανόφωνων ταξιδευτών στην Ελλάδα. Το 2021 το εν λόγω ταξιδιωτικό γραφείο αναμένεται να τοποθετήσει στον κατάλογό του τουριστικό πρόγραμμα, που αναδεικνύει πολιτιστικούς χώρους της μακεδονικής επικράτειας. Δεδομένης αυτής της εξέλιξης, αλλά και της δρομολόγησης απευθείας πτήσης από την Aegean Airlines, η οποία θα συνδέει τη Βαρκελώνη με τη Θεσσαλονίκη, οι εν λόγω προορισμοί – μέλη του δικτύου των «Πόλεων του Μεγαλέξανδρου» – προετοιμάζουν το προωθητικό σχέδιο των ειδικών δικτυώσεων της Μακεδονίας με ομοειδείς ισπανικούς προορισμούς. Παράλληλα ανοίγουν το δρόμο της δικτύωσης με τουριστικές αγορές της Νότιας Αμερικής, οι οποίες κινούνται στα βήματα των Ισπανών, ταυτιζόμενοι πλήρως με τις επιλογές τους.

Κατά τη διάρκεια του προωθητικού διημέρου οι οργανωτές πραγματοποίησαν πέντε (5) D2D επαγγελματικές συναντήσεις με Ισπανούς product managers Καταλανικών γραφείων, τα οποία συνεργάζονται με το Kyklos Travel, όπου παρουσιάσθηκε η νοητή γραμμή (διαδρομή), που ενώνει τη Θεσσαλονίκη με την Ανατολική Χαλκιδική, την Αμφίπολη και την Καβάλα. Παρουσιάσθηκε επίσης το καλοκαιρινό μοντέλο διακοπών της Ανατολικής Χαλκιδικής όπου το νησιωτικό σύμπλεγμα της Αμμουλιανής, τα καρνάγια της Ιερισσού και το καταδυτικό πάρκο του Ιππόκαμπου στο Στρατώνι έκλεψαν την παράσταση. Ανάλογες εντυπώσεις άφησε στους Ισπανούς η παρουσίαση της Καβάλας, η οποία συνδυάζει τα city break χαρακτηριστικά μιας μεσογειακής πόλης με το καλοκαιρινό και πολιτιστικό μοντέλο διακοπών, τα οποία για τους Ισπανούς ταξιδευτές αποτελούν το απόλυτο ζητούμενο.

Οι οργανωτές είχαν εξάλλου την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν επαφές με Ενώσεις Τουριστικών Πρακτόρων της Καταλανίας, στις οποίες παραδόθηκαν κοστολογημένες προτάσεις διακοπών. Τα εν λόγω «πακέτα» αναμένεται να διοχετευθούν στα ταξιδιωτικά γραφεία – μέλη των φορέων, συνοδευόμενα από επαγγελματικές παρουσιάσεις, όπως αυτές παραδόθηκαν στους Καταλανούς συνομιλητές.

Η υψηλού επιπέδου παρέμβαση, η οποία αποτελεί μέρος του προωθητικού σχεδίου του Δήμου Αριστοτέλη, του Δήμου Αμφίπολης και «Των Πόλεων του Μεγαλέξανδρου» θα ολοκληρωθεί τον επόμενο Μάιο, όταν Ουρανούπολη, Ακτή Κομίτσα και Αμμουλιανή αναμένεται να υποδεχθούν Ισπανούς χορευτές για να γιορτάσουν το μεσογειακό καλοκαιρινό γλέντι, στο πλαίσιο διεξαγωγής της καλοκαιρινής γιορτής KOUZINA. Την ίδια περίοδο αλλά και τον επόμενο Οκτώβριο Νάουσα, Βέροια, Θεσσαλονίκη, Ανατολική Χαλκιδική, Αμφίπολη και Καβάλα υποδέχονται τους Ισπανούς συνομιλητές, προκειμένου αυτοί να ακολουθήσουν «τα βήματα του Μεγαλέξανδρου» στη Μακεδονία και να εξοικειωθούν με το μακεδονικό τουριστικό προϊόν.

Ζητούμενο αποτελεί όμως και η δικτύωση:

-της Αμμουλιανής,
-της παραλιακής ζώνης του Παγγαίου και της Καβάλας,
-της Θάσου και άλλων νησιών

με τις Βαλεαρίδες Νήσους, οι οποίες αποτελούν «Νησιά και Τόπους στην ίδια Γεωγραφική Παράλληλο», δραστηριότητα που δρομολογήθηκε από τις «Πόλεις του Μεγαλέξανδρου» και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2020. Θέματα της δικτύωσης αποτελούν οι πάσης φύσεως συνεργασίες παραγωγών ελαιόλαδου, η σύνδεση της Καβάλας με τη Βαρκελώνη ως city break προορισμών με αυθεντικά εθνικά χαρακτηριστικά, αλλά και εκείνες που αφορούν τα καταδυτικά και τα θαλάσσια κέντρα της κάθε επί μέρους περιοχής.
 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments