Τα μέλη του Thessaloniki Convention Bureau (TCB), ανανέωσαν την θητεία του διοικητικού συμβουλίου μετά τις χθεσινές εκλογές που ακολούθησαν την 7η Τακτική Γενική Συνέλευση.
Θυμίζουμε πως το Thessaloniki Convention Bureau είναι ο φορέας της Θεσσαλονίκης που προβάλει την πόλη ως συνεδριακό προορισμό και διεκδικεί συνέδρια για λογαριασμό της.
Τον ίδρυσαν ιδιώτες με άμεσο ή έμμεσο ενδιαφέρον για τον συνεδριακό τουρισμό. Στα έξι χρόνια της λειτουργείας του κατάφερε να συσπειρώσει γύρω του το πιο δυναμικό κομμάτι της αγοράς, πετυχαίνοντας θεαματικά αποτελέσματα. Και όλα αυτά στηριζόμενο μόνο στις συνδρομές των μελών του και κάποιες χορηγίες.

Όσον αφορά στον απολογισμό του 2019, επτά νέα μέλη προστέθηκαν την προηγούμενη χρονιά στο δυναμικό του TCB, ενισχύοντας με την παρουσία τους τις προσφερόμενες συνεδριακές υπηρεσίες της πόλης. Στις δράσεις προβολής και προώθησης του προορισμού που πραγματοποιήθηκαν από το TCB, περιλαμβάνεται η ετήσια συμμετοχή στις πιο σημαντικές συνεδριακές εκθέσεις IMEX και IBTM σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ειδική συνεργασία με τη HELΕXPO ΔΕΘ στη Philoxenia για τους MICE Hosted buyers της έκθεσης, εκπαιδευτικές δράσεις και συμμετοχή σε εθνικά και διεθνή forum και συναντήσεις.
Σε συνεργασία με το ACT- American College of Thessaloniki, υλοποιήθηκε το 2019 η εξειδικευμένη έρευνα ποιότητας “Thessaloniki through the eyes of a hosted buyer”.

Το τρίτο στη σειρά, Διοικητικό Συμβούλιο του TCB, το οποίο συγκροτήθηκε σε σώμα έχει ως εξής:

Πρόεδρος: Γιάννης Ασλάνης, Grand Hotel Palace
Αντιπρόεδρος: Πρόδρομος Μοναστηρίδης, ΟΜΜΘ
Γενική Γραμματέας Βίκη Παπαδημητρίου, Symvoli Conference & Cultural Management
Ταμίας: Κωνσταντίνα Μαμαδά, Porto Palace Hotel
Αν. Γενικός Γραμματέας: Karl Chehab, The Met Hotel
Μέλος: Δημήτρης Παλιούρας, Global Events
Μέλος: Περικλής Μαγουλάς, Makedonia Palace

«Ο σχεδιασμός των δράσεων τον οποίο θα παρουσίαζε στις αρχές του 2020 το απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο ακυρώθηκε από την πανδημία. Λόγω των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν, δεν μπορέσαμε δυστυχώς φέτος να προσκαλέσουμε στην Τακτική Γενική Συνέλευση τα συνδρομητικά μέλη καθώς και τους φορείς του τουρισμού με τους οποίους συνεργαζόμαστε στενά. Στόχος μας είναι να δρομολογήσουμε πολύ σύντομα μια σειρά μικρότερων συναντήσεων για να σχεδιάσουμε από κοινού με τα μέλη μας τη στρατηγική και το πλάνο δράσεων για το δύσκολο και απαιτητικό 2021 που έχουμε μπροστά μας. Το Thessaloniki Convention Bureau χρειάζεται την έμπρακτη στήριξη όλων, όχι μόνον των μελών του αλλά και των θεσμικών φορέων, για να υποστηρίξει τον προορισμό με συνέπεια, ώστε να διατηρήσει και να βελτιώσει η Θεσσαλονίκη τη θέση της στη διεθνή συνεδριακή αγορά», δήλωσε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Γιάννης Ασλάνης».

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments