Μια ενδιαφέρουσα ημερίδα διοργάνωσε η Ένωση Ξενοδοχείων Χαλκιδικής, στο ξενοδοχείο Sani Beach Hotel στη Χαλκιδική. Συντονιστής ήταν ο πρόεδρος της Ένωσης Γρηγόρης Τάσιος και την παρακολούθησαν αρκετοί επαγγελματίες του τουρισμού που είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν όχι μόνο για τις εξελίξεις στον κλάδο, αλλά και για τα νέα εργαλεία που θα βελτιώσουν και θα εμπλουτίσουν τις προσφερόμενες στους πελάτες τους υπηρεσίες.
Ο Θεόφιλος Κυρατσούλης, Senior Director της εταιρίας TOPOSOPHY, ανάλυσε το ‘φαινόμενο’ της Οικονομίας του διαμοιρασμού (sharing economy) και τις επιπτώσεις του στον Κλάδο του Τουρισμού και που όπως χαρακτηριστικά είπε: ‘ήρθε για να μείνει’. Σύμφωνα με τις στατιστικές που παρουσίασε, η AIRBNB μέχρι το 2020 θα γίνει ο δεύτερος μεγαλύτερος παίκτης στην παροχή καταλυμάτων στον κόσμο με αριθμό κρατήσεων που θα αγγίξει τα 60 εκατομμύρια. Ένας από τους παράγοντες της επιτυχίας της, όπως ανέλυσε ο κ. Κυρατσούλης, είναι η στροφή του κόσμου στην αναζήτηση αυθεντικών εμπειριών.
Η Αγνή Χριστίδου, Διευθύντρια του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας (Ξ.Ε.Ε.), ανέπτυξε την κατάταξη των ξενοδοχείων σε κατηγορίες αστέρων και των ενοικιαζόμενων δωματίων σε κατηγορίες κλειδιών και τις τεχνικές και λειτουργικές προδιαγραφές της, θέμα που ασχολείται διεξοδικά το Ξ.Ε.Ε. και μπήκε σε ένα νέο πλαίσιο λειτουργίας από το 2015.
Η κ. Χριστίδου αναφέρθηκε ακόμη -μέσα από στατιστικά στοιχεία και έρευνες – στην εξάρτηση των ξενοδοχείων από τους Online Travel Agents αλλά και σε φορολογικά ζητήματα όπως ο Φόρος διαμονής που θα επιβληθεί από το 2018 και ‘καίνε’ όπως χαρακτηριστικά ανέφερε τον ξενοδοχειακό κλάδο.
H Τομεάρχης Τουρισμού της ΝΔ και βουλευτής Σερρών Φωτεινή Αραμπατζή ανέδειξε το πρόβλημα της φορολόγησης του Τουριστικού κλάδου αλλά και του θέμιτου ανταγωνισμού που θέτουν σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα των ελληνικών Τουριστικών επιχειρήσεων.

Η κ. Αντωνοπούλου, υπεύθυνη Συντονισμού Προγράμματος Green Key, παρουσίασε το οικολογικό σήμα ποιότητας για τουριστικές μονάδες Green Key, τις προϋποθέσεις δικαιώματος χρήσης του και τα οφέλη για τις επιχειρήσεις. Στο Green Key συμμετέχουν ήδη 205 μονάδες στην Ελλάδα.
Τέλος, ο Κωνσταντίνος Βαλαβάνης, Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΜΝΥΩ και ο Νίκος Κεχαγιάογλου, παρουσίασαν τα νέα ασφαλιστικά προϊόντα, αποκλειστικά για ξενοδοχεία, μέσα από τη συνεργασία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (Π.Ο.Ξ.) με την Interamerican.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments