Η Κωνσταντινούπολη, προσφέρει στους επισκέπτες μια πολυεπίπεδη ταξιδιωτική εμπειρία με τα ιστορικά της μνημεία, την έντονη κοινωνική ζωή, τα μουσεία, τις εκδηλώσεις τέχνης και πολιτισμού και τις μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες που χαρίζει. Ανάμεσα στα άλλα η Κωνσταντινούπολη διαθέτει πολλά ενδιαφέροντα μουσεία τα οποία αποτελούν πόλο έλξης πολλών επισκεπτών.

-Το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Κωνσταντινούπολης, το İstanbul Modern, που αποτελεί το πρώτο μουσείο μοντέρνας και σύγχρονης τέχνης της Τουρκίας.
Τ9 νε εντυπωσιακο κτιριο βρισκεται στος οχθες του κρατιου κόλππυ στο νέο λιμανι κρυςιζερας Galata Port.
Eκτίθενται έργα ξένων και Τούρκων καλλιτεχνών που ειδικεύονται σε διάφορα πεδία της τέχνης.

-Tα Αρχαιολογικά Μουσεία της Κωνσταντινούπολης που στεγάζονται στους χώρους του παλατιού Τοπκαπί, συγκαταλέγονται στα πλουσιότερα αρχαιολογικά μουσεία του κόσμου. Το συγκρότημα αποτελείται από τρεις κύριες μονάδες: το «Αρχαιολογικό Μουσείο», το «Μουσείο αρχαίων έργων της Εγγύς Ανατολής» και το «Μουσείο κεραμικών πλακιδίων και κεραμικής τέχνης». Διαθέτει περισσότερα από ένα εκατομμύριο αντικείμενα.

-Το Μουσείο Πέρα , που ιδρύθηκε από το Ίδρυμα Σούνα και Ινάν Κιράτς (Suna & İnan Kiraç), βρίσκεται στο Τεπέμπασι (Tepebaşı), ακριβώς δίπλα στην οδό Ιστικλάλ, την καρδιά της Κωνσταντινούπολης. Το κτίριο, το οποίο κατασκευάστηκε από τον αρχιτέκτονα Αχιλλέα Μανούσο ως το ιστορικό ξενοδοχείο Bristol το οποίο πλέον λειτουργεί ως μουσείο, έχει φιλοξενήσει μέχρι σήμερα αρκετές αξιόλογες εκθέσεις. Περιλαμβάνει πάνω από 10.000 αντικείμενα από τους διάφορους πολιτισμούς της Ανατολίας.

Το Μουσείο Σακίπ Σαμπάντζι βρίσκεται στο Εμιργκάν (Emirgan), μία από τις παλιότερες γειτονιές του Βοσπόρου στην Κωνσταντινούπολη. Η έπαυλη, το κύριο κτίριο του μουσείου, χτίστηκε το 1925 από τον Ιταλό αρχιτέκτονα Edoardo De Nari. Γνωστή ως «Έπαυλη των Ιππέων», αποτελεί κέντρο τέχνης και πολιτισμού από το 2002. Το μουσείο διαθέτει πλούσια συλλογή έργων καλλιγραφίας και ζωγραφικής και μεγάλες εκθέσεις που παρουσιάζουν έργα πολλών παγκοσμίου φήμης καλλιτεχνών.

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments