Δώδεκα τουρίστες και τα δυο μέλη του πληρώματος έχασαν τη ζωή τους όταν το αεροσκάφος στο οποίο επέβαιναν συνετρίβη χθες στο αεροδρόμιο της πόλης Μπαρσέλος στον Αμαζόνιο στη Βραζιλία.
Το αεροσκάφος ήταν ένα δικινητήριο ελικοφόρο Embraer EMB-110 Bandeirante ηλικίας 32 ετών και είχε ξεκινήσει από την πόλη Μανάους, πρωτεύουσα της πολιτείας του Αμαζονίου. Το δυστύχημα συνέβη κατά την προσγείωση του αεροσκάφους στον προορισμό του. Λίγο πριν αυτό πατήσει στο διάδρομο, ο κυβερνήτης ματαίωσε την προσγείωση και προσπάθησε να πάρει ύψος. Δεν τα κατάφερε και το αεροσκάφος συνετρίβη στο τέλος του διαδρόμου. Οι επιβάτες, όλοι άνδρες από τη Βραζιλία , ήταν τουρίστες που πήγαιναν στην περιοχή για αθλητικό ψάρεμα στους παραπόταμους του Αμαζονίου. Κανείς δεν επέζησε.
Τα αεροσκάφος ανήκε στην τοπική αεροπορική εταιρεία Manaus Aerotaxi που εκτελεί πτήσεις αεροταξί. Στο ιστορικό της υπάρχει ένα ακόμη τραγικό δυστύχημα που συνέβη στις 7 Φεβρουαρίου 2009. Ένα παρόμοιο αεροσκάφος συνετρίβη μέσα σε ποτάμι στον Αμαζόνιο. Από τους 28 επιβαίνοντες επέζησαν μόνο οι τέσσερις. Ανάμεσα στους επιβάτες ήταν οικογένεια 17 ατόμων. Επέζησαν δύο.

 
 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments