Κείμενο – φωτογραφίες: Omorfa Taxidia

To Αρχαιολογικό Μουσείο της Θεσσαλονίκης παρουσίασε σήμερα τη νέα του ψηφιακή εφαρμογή για έξυπνες συσκευές, με την οποία οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να ξεναγηθούν στους χώρους του καθώς και σε άλλους 80 χώρους αρχαιολογικού ενδιαφέροντος στην Κεντρική Μακεδονία.
Η ψηφιακή εφαρμογή ονομάζεται «Το μουσείο είναι παντού» ή «MuseumOnTheGO» και διατίθεται δωρεάν σε όλα τα app stores. Μέχρι στιγμής την έχουν κατεβάσει πάνω από πέντε χιλιάδες άτομα από σαράντα και πλέον χώρες.
Με την εφαρμογή οι επισκέπτες του μουσείου μπορούν να έχουν γραπτή ή φωνητική ξενάγηση σε 12 διαφορετικές γλώσσες για 150 από τα πιο σημαντικά εκθέματα που μουσείου.
Μάλιστα η εφαρμογή προτείνει στον επισκέπτη συγκεκριμένες διαδρομές ξενάγησης, ανάλογα με τα ενδιαφέροντα του ή τον διαθέσιμο χρόνο του.
Επίσης η εφαρμογή ξεναγεί τον επισκέπτη με κείμενο (όχι φωνητικά) σε 80 σημεία αρχαιολογικού ενδιαφέροντος της Κεντρικής Μακεδονίας που συνδέονται με το Μουσείο.
Η επίσημη παρουσιαστή έγινε σήμερα σε συνέντευξη τύπου σε αίθουσα του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης και σ΄αυτήν αναφέρθηκαν η προϊσταμένη του μουσείου Αγγελική Κουκουβού, ο Νίκος Μουρουζίδης της υπηρεσίας διαχείρισης της ΠΕΚ, ο Κοσμάς Πετρίδης της Hypertech, ο Χρυσόστομος Σκουλής της Arx.Net, η ηλεκτρολόγος μηχανικός Αγγελική Μονέδα και η αρχαιολόγος του μουσείου Εύη Παπαδοπούλου.
Χαιρετισμό έκανε ο Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Πολιτικής Άγγελος Χαριστέας.
Απατώντας σε ερώτηση μας αν οι ξεναγοί είναι πλέον περιττοί στο Μουσείο καθώς το κοινό μπορεί να ξεναγείται μέσω της εφαρμογής, η απάντηση ήταν κατηγορηματική. Η εφαρμογή είναι συμπληρωματική, δεν υποκαθιστά τους ξεναγούς, απλώς προσφέρει μια διαφορετική εμπειρία στον επισκέπτη.
Φυσικά η εφαρμογή δεν απευθύνεται μόνο στους επισκέπτες του μουσείου αλλά και σ΄αυτούς που από το σπίτι τους θα ήθελαν να κάνουν μια εικονική επίσκεψη στο μουσείο και να ξεναγηθούν στους χώρους του. Οπότε κατεβάστε την τώρα…

Μάλιστα κάνοντας εγγραφή στην εφαρμογή, κάθε ανακάλυψη εκθέματος μετατρέπεται σε πόντους και δώρα που χαρίζει το Μουσείο στους χρήστες.

 

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments