Για ακόμη μία χρονιά, το Κολλέγιο Ανατόλια συμμετέχει στο Open House Thessaloniki 2023, τον σημαντικό θεσμό για την προβολή της αρχιτεκτονικής της πόλης με δωρεάν ξεναγήσεις σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους που διακρίνονται από ξεχωριστό αρχιτεκτονικό και ιστορικό ενδιαφέρον.
Στη φετινή διοργάνωση παρουσιάζεται το κτίριο West Hall που βρίσκεται στο campus του ACT (The American College of Thessaloniki), του τμήματος πτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών του Κολλεγίου Ανατόλια.
Πρόκειται για το κτίριο του πρώην εκπαιδευτηρίου «Ρήγας Φεραίος» που σχεδιάστηκε από το γραφείο του αρχιτέκτονα Αθανάσιου Μπαρζούκα και κατασκευάστηκε το 1974. Το κτίριο ανασχεδιάστηκε το 2021 σε τρεις φάσεις και αποδόθηκε σε πλήρη λειτουργία το 2023 ώστε να μετατραπεί σε ένα σύγχρονο κτίριο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και να εξυπηρετήσει τον αυξανόμενο αριθμό φοιτητών και φοιτητριών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Ταυτόχρονα, το West Hall εντάσσεται στον ευρύτερο στρατηγικό ανασχεδιασμό του campus του Κολλεγίου Ανατόλια το οποίο εμπλουτίζεται με καινούρια κτίρια και υποδομές για να υποστηρίξει νέα εκπαιδευτικά προγράμματα για ένα φοιτητικό σώμα με διεθνή χαρακτηριστικά.

West Hall, ACT (The American College of Thessaloniki): Σεβενίδη 17, Πυλαία
Ώρες επισκέψεων: Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023, 12:00 – 16:00.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments