Καθώς τα γυρίσματα στη Θεσσαλονίκη της χολιγουντιανής ταινίας «The Enforcer» με πρωταγωνιστή τον Αντόνιο Μπαντέρας εξελίχθηκαν εξαιρετικά, μια δεύτερη αντίστοιχη κινηματογραφική παραγωγή βρίσκεται ένα βηματάκι πριν την τελική συμφωνία.

Πρόκειται για το νούμερο τέσσερα της ταινίας The Expendables (Οι Αναλώσιμοι),   μια ταινία περιπέτειας με πολύ δόση χιούμορ,  η οποία δεν πήγε καλά σε κριτικές αλλά εξαιρετικά σε εισπράξεις. Στις τρεις πρώτες εκδόσεις πρωταγωνίστησαν μια πλειάδα από διάσημους ηθοποιούς του Χόλυγουντ,   όπως ο Σιλβέστερ Σταλόνε, που έγραψε το σενάριο, ο  Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, ο Μπρους Γουίλις  ο  Τζέισον Στέιθαμ  και άλλοι.  

Η παραγωγή είναι της αμερικανικής  Milenium  και η εκτέλεση θα γίνει από τα Nu Boyana Film Studios που εδρεύουν στην Σόφια της Βουλγαρίας. Όπως  έγινε δηλαδή και στην ταινία  «The Enforcer» με τον Μπαντέρας.

Η αναζήτηση χώρων για τα γυρίσματα έχει  γίνει κατά τη διάρκεια του Αυγούστου και αν τελικά πέσουν οι τελικές υπογραφές θα ξεκινήσουν προς το τέλος του Οκτώβρη.  Σύμφωνα με πληροφορίες, γυρίσματα θα γίνουν σε χώρους των Δήμων Πυλαίας και Θέρμης καθώς επίσης και  σε μαρίνα της Χαλκιδικής, πιθανόν αυτή στη Σάνη. Γυρίσματα θα γίνουν επίσης και στα στούντιο που αυτή την εποχή δημιουργούνται κοντά στα Βασιλικά,  ένα μέρος των οποίων θα είναι έτοιμο.

Τα γυρίσματα της ταινίας έχουν ήδη ξεκινήσει στη Βρετανία και στη Θεσσαλονίκη θα γίνει ένα μέρος τους.  Για αυτό το κομμάτι  των γυρισμάτων θα έρθουν στη Θεσσαλονίκη αρκετοί διάσημοι της αμερικανικής   show bizz  όπως  η εντυπωσιακή ηθοποιός και μοντέλο Μέγκαν Φοξ, ο Τζέισον Στέιθαμ που έπεξε και στις τρεις προηγούμενες εκδόσεις των Αναλώσιμων,  ο διάσημος ράπερ και ηθοποιός 50 Cent και πιθανόν ο Άντι Γκαρσία, αν και δεν αναφέρεται μέχρι στιγμής στο καστ της ταινίας.  Ωστόσο δεν θα έρθει ο Σιλβέστερ Σταλόνε, καθώς δεν εμφανίζεται στις σκηνές που θα γυριστούν στην Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή.

Θα χρειαστεί μεγάλος αριθμός από σουίτες στα ξενοδοχεία της πόλης για να φιλοξενήσουν όλους αυτούς τους διάσημους  που θα έρθουν με τη συνοδεία τους.

Εκτός από αυτή την ταινία, που επαναλαμβάνουμε δεν έχουν πέσει ακόμη οι τελικές υπογραφές αλλά είναι πολύ κοντά, δυο ακόμη κινηματογραφικές ταινίες είναι σε αρχικό στάδιο συζητήσεων. Στη μια μάλιστα το σενάριο της αναφέρεται στη Θεσσαλονίκη ενώ η δεύτερη είναι μια επική παραγωγή.  Ωστόσο για αυτές  τις δυο υπάρχει ακόμη δρόμος.

Όλα αυτά συμβαίνουν χάρη στην εξαιρετική δουλειά που κάνει το  Film  Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (σε συνεργασία με το ΕΚΟΜΕ)  και ο επικεφαλής του Αλέξανδρος Θάνος τομεάρχης τουρισμού. Ο τελευταίος  μάλιστα έχει αναπτύξει εξαιρετικές σχέσεις με παραγωγούς του Χόλυγουντ, σχέσεις που βοηθούν στην επιλογή της Θεσσαλονίκης ως τόπο γυρισμάτων.  

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments