Διακόσιοι πενήντα Κινέζοι τουρίστες ξεκίνησαν σήμερα κρουαζιέρα από τον Πειραιά για τα ελληνικά νησιά. Είναι οι πρώτοι από συνολικά δυο χιλιάδες Κινέζους που φέτος θα κάνουν κρουαζιέρα στο Αιγαίο ξεκινώντας από το λιμάνι του Πειραιά. Όλοι τους θα ταξιδέψουν με τα κρουαζιερόπλοια της Ελληνικής Celestyal Cruises που είναι και επί της ουσίας η μόνη εταιρία που χρησιμοποιεί ελληνικά λιμάνια (Πειραιάς και Λαύριο) για την έναρξη των κρουαζιέρων της (home porting).

Το νούμερο των δυο χιλιάδων δεν είναι μεγάλο ωστόσο αποτελεί μια πολύ καλή αρχή καθώς η κρουαζιέρα είναι πολύ δημοφιλής τρόπος διακοπών για τους Κινέζους και η χώρα μας μπορεί να αποσπάσει ένα καλό μερίδιο. Οι Κινέζοι φτάνουν απευθείας στην Αθήνα στην οποία θα μείνουν για λίγες μέρες μετά την κρουαζιέρα τους για να την γνωρίσουν καλύτερα.

Αυτός ο τρόπος, δηλαδή έναρξη και τερματισμός της κρουαζιέρας σε ελληνικό λιμάνι είναι και ο πιο προσοδοφόρος για τον ελληνικό τουρισμό καθώς η απλή διέλευση από ελληνικά λιμάνια δεν αφήνει πλέον σημαντικά κέρδη.
Σήμερα πριν την αναχώρηση έγινε ειδική εκδήλωση υποδοχής της πρώτης ομάδας των 250 Κινέζων τουριστών που στη συνέχεια ξεκίνησαν κρουαζιέρα σε ελληνικά νησιά καθώς σηματοδοτεί το άνοιγμα της ελληνικής κρουαζιέρας για τους Κινέζους στο Αιγαίο με πρωτοβουλία της Celestyal Cruises.
Με αφορμή την εκδήλωση υποδοχής, η Διοίκηση του ΟΛΠ και ο Διευθύνων Σύμβουλος Capt. Fu Chengqiu απένειμε τιμητική πλακέτα στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Celestyal Cruises, Κυριάκο Αναστασιάδη για να επιβραβεύσει τις πρωτοβουλίες, αλλά και τη συνολική πολύχρονη συνεισφορά της εταιρείας που κατέχει το 70% του homeporting της κρουαζιέρας, ενώ αποτελεί ετήσιο και σταθερό χρήστη του λιμανιού του Πειραιά.
Ο Κυριάκος Αναστασιάδης, καλωσορίζοντας τους επιβάτες από την Κίνα, ανέφερε ότι «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που υποδεχόμαστε το πρώτο οργανωμένο γκρουπ από την Κίνα, ύστερα από συστηματική προσπάθεια να προωθήσουμε σε αυτή την αγορά τις ομορφιές της χώρας μας μέσω της ελληνικής κρουαζιέρας. Ελπίζουμε οι φιλοξενούμενοί μας να απολαύσουν την αυθεντική ελληνική φιλοξενία, τη ζεστή και προσωπική εξυπηρέτηση ώστε να αισθανθούν πραγματικά σαν το «σπίτι τους», αφού έχουμε φροντίσει να έχουμε κινέζους ξεναγούς και συνοδούς στο πλήρωμα καθώς και ασιατική κουζίνα. Πιστοί στη στρατηγική μας για άνοιγμα προορισμών και αγορών, είμαστε βέβαιοι ότι η Κίνα θα αποτελέσει μία από τις πιο σημαντικές αγορές επιβατών μας.» Ο κος Αναστασιάδης επίσης τόνισε ότι «Το σχέδιό μας είναι να χτίσουμε συστηματικά τη ζήτηση για κρουαζιέρες μας και να επιτύχουμε 50.000 άτομα ετησίως μέχρι το 2021. Για το 2017, που είναι η πρώτη μας χρονιά αναμένουμε να φτάσει τους 2.000 Κινέζους επιβάτες για όλη τη την τουριστική περίοδο.»
Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΠ Capt. Fu Chengqiu, κατά την παράδοση της πλακέτας ως είθισται στον Πλοίαρχο του Celestyal Olympia καπ. Στάθη Ρωμαίο και στον Δ/νοντα Σύμβουλο της Celestyal Cruises, δήλωσε σχετικά: «Ευχαριστούμε θερμά τη Celestyal Cruises για την παραγωγική συνεργασία και την εμπιστοσύνη στο λιμάνι του Πειραιά. Η ανάπτυξη του Πειραιά ως λιμάνι αφετηρίας κρουαζιέρας είναι πολύ σημαντική τόσο για τη τοπική, όσο και για την εθνική οικονομία. Για το λόγο αυτό σχεδιάζουμε την αναβάθμιση των υποδομών και υπηρεσιών κρουαζιέρας, ώστε να αναδείξουμε τις μεγάλες δυνατότητες του ΟΛΠ».

Πείτε τη γνώμη σας

avatar