Το τριήμερο 21-22 και 23 Απριλίου, στο πάρκο Golden Gate στο Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ, ο αέρας είναι γεμάτος καπνό που ευωδιάζει κάτι παράξενο και άγνωστο στους περισσότερους από εμάς. Πλήθος κόσμου συγκεντρώνεται στο Hippie Hill το οποίο βρίσκεται στο ανατολικό άκρο του πάρκου Golden Gate. 

Η 20η Απριλίου καθιερώθηκε εδώ και χρόνια ως μια εορταστική εκδήλωση όπου οι άνθρωποι συγκεντρώνονται για να γιορτάσουν και να καταναλώσουν κάνναβη. Παρόμοιες εκδηλώσεις φυσικά πραγματοποιούνται και άλλες πόλεις του κόσμου. Στόχος των διοργανωτών είναι να δώσουν περισσότερο πολιτικό χαρακτήρα σε αυτήν εκδήλωση, υποστηρίζοντας τη νομιμοποίηση της κάνναβης, αλλά και να αποδείξουν τις θεραπευτικές της ιδιότητες. Ο αριθμός δεν δόθηκε τυχαία αφού το 420 , 4:20 ή 4/20, είναι ένας κωδικός όρος που αναφέρεται  ιδιαίτερα στο κάπνισμα της κάνναβης. Αυτός ο χρόνος (4:20 μ.μ.) καθιερώθηκε ως η κοινωνικά αποδεκτή ώρα της ημέρας για κατανάλωση.

Για πολλούς αυτό το μέρος έχει κάτι το μυθικό και μαγικό, αφού θεωρούν πως από εκεί πέρασε κάποτε και η θρυλική  για αυτούς Janis Joplin και οι Grateful Dead.

Η όλο και αυξανόμενη δυναμική αυτού του φεστιβάλ έχει θορυβήσει μεγάλο μέρος Αμερικανών, οι οποίοι δεν βλέπουν με ιδιαίτερα καλό μάτι  αυτές τις εκδηλώσεις που συμμετέχουν χιλιάδες άνθρωποι κυρίως νέοι. Ακόμη και το νούμερο 420 προκαλεί, αφού έχουν αναφερθεί μέχρι και αφαιρέσεις σημάτων με αυτό το νούμερο όπως πινακίδες χιλιομετρικής απόστασης στους δρόμους, αριθμοί οδών κ.α.

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments