Η μεγάλη αντεπίθεση των ταξιδιωτικών γραφείων…

Αποστολή: Πάνος Γεωργιάδης
Τα Ελληνικά ταξιδιωτικά γραφεία πέρασαν στο παρελθόν όλες τις “παιδικές ασθένειες”. Οι πιο πολλοί ταξιδιωτικοί πράκτορες κάνοντας την αυτοκριτική τους τώρα που η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο, παραδέχονται πως έγιναν τεράστια λάθη παλαιότερα…. Λάθη ταξιδιωτικής φιλοσοφίας, τακτικής,αλλά και συμπεριφοράς προς τους πελάτες τους, με τα αποτελέσματα γνωστά και ορατά σήμερα. Με αφορμή την οικονομική κρίση και σε συνδυασμό με τις παιδικές ασθένειες που προαναφέραμε, μεγάλη μερίδα του κόσμου “τους γύρισε την πλάτη” διοργανώνοντας εκδρομές μεμονωμένα, λαμβάνοντας ενημέρωση και βοήθεια από το διαδίκτυο ή φίλους που νόμιζαν πως είναι “ταξιδιωτικοί πράκτορες”. Ποτέ δεν είναι αργά όμως, για να κάνεις τελικά αυτό που πρέπει και όχι αυτό που σε βολεύει. Ήδη τα Ελληνικά ταξιδιωτικά γραφεία που διοργανώνουν εκδρομικά πακέτα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, φαίνεται πως δειλά αλλά με αποφασιστικότητα περνούν στη μεγάλη αντεπίθεση, ώστε να προσφέρουν ουσιαστικές και ποιοτικές ταξιδιωτικές προτάσεις, που ίσως αλλάξουν το κλίμα.
Μια τέτοια προσπάθεια είδαμε στο εκπαιδευτικό ταξίδι διοργάνωσε ο ταξιδιωτικός οργανισμός Zorpidis Travel Servises με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Αυτή τη φορά ο προορισμός ήταν η παραμυθένια, ρομαντική, μαγευτική και πανέμορφη πόλη της Πράγας ! Δίκαια ήταν, είναι σήμερα, αλλά και θα είναι σίγουρα στο μέλλον ένας από πιο αγαπημένους και δημοφιλείς προορισμούς για τους Έλληνες ταξιδιώτες, αφού παρέχει σχεδόν τα πάντα με πολιτιστικές εκδηλώσεις, διασκέδαση, γαστρονομία, περιπάτους σε γραφικά σοκάκια, καλοδιατηρημένα αξιοθέατα με όμορφα ιστορικά κτίρια, πολλές επιλογές στη διαμονή, σύγχρονα και παραδοσιακά εμπορικά κέντρα κ.α. Όσο για το κόστος ζωής του τουρίστα, υπολογίστε περίπου σαν της Ελλάδας και λίγο χαμηλότερα.
Όλα αυτά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν οι είκοσι περίπου εκπρόσωποι τουριστικών γραφείων από τη Θεσσαλονίκη, Ρόδο, Λάρισα, Κοζάνη, Έδεσσα, Πτολεμαϊδα και Καστοριά, οι οποίοι και συνεργάζονται με τον ταξιδιωτικό οργανισμό Zorpidis. Οι ταξιδιωτικοί πράκτορες επισκέφτηκαν και “επιθεώρησαν” δέκα ξενοδοχεία όλων των κατηγοριών, με τα οποία συνεργάζεται ο Zorpidis, με σκοπό να δουν από κοντά τα πλεονεκτήματα ή τα μειονεκτήματα αυτών. Παρά την κούραση, υπήρχε χρόνος αλλά και διάθεση των συμμετεχόντων για ημερήσιους και νυχτερινούς περιπάτους στην περίφημη Παλιά Πόλη της Πράγας, ενώ παρακολούθησαν μια παράσταση από το περίφημο “Μαύρο Θέατρο”, δοκίμασαν τις γευστικές Τσέχικες μπύρες και τα λαχταριστά λουκάνικα του δρόμου. Επιπλέον προς τιμήν της αποστολής, παρατέθηκε γεύμα στο εστιατόριο “Opus” το οποίο είναι Ελληνικών συμφερόντων.
Όπως μας είπε η αρχηγός της αποστολής Σουζάννα Μεδίσκου από το Τμήμα Οργάνωσης : ” θα πρέπει να γνωρίζει ο κόσμος, πως πίσω από κάθε εκδρομικό πρόγραμμα που βλέπει στις μπροσούρες, κρύβεται πολύ δουλειά και αγώνας που ξεκινά αρκετούς μήνες πριν. Δεν είναι υπερβολή πως πολλές φορές δουλεύουμε νυχθημερόν για να βγει ένα καλό αποτέλεσμα προς όφελος όλων. Επιδιώκουμε να βρούμε νέους και φρέσκους προορισμούς, ή να ανανεώσουμε τους κλασσικούς, πάντα στις ανάγκες και προτιμήσεις των πελατών μας, λαμβάνοντας υπόψη τις οικονομικές δυνατότητες όλων. Ακόμη δυσκολότερο το κομμάτι κλεισίματος ξενοδοχείων ή εξεύρεσης πτήσεων τόσο προγραμματισμένων, όσο και ναυλωμένων αποκλειστικά από εμάς. Η κατάσταση παγκοσμίως αλλά και στη χώρα μας είναι τόσο ρευστή, που όλα μπορεί να αλλάξουν σε μια στιγμή. Μια ακόμη δυσκολία στην οργάνωση ενός εκδρομικού πακέτου είναι και η φιλοσοφία του Έλληνα να κλείνει το ταξίδι του την τελευταία στιγμή, με αποτέλεσμα τη δυσκολία μας στη σύναψη προνομιακών οικονομικά συμβολαίων και συμφωνιών με τους συνεργάτες μας στο εξωτερικό”. Ιδιαίτερη μνεία θα πρέπει να κάνουμε στον ξεναγό της εκδρομής Αλέξανδρο Σταμπουλούς ο οποίος κυριολεκτικά καθήλωσε τους συμμετέχοντες με τη μετάδοση γνώσεων και πληροφοριών για την Πράγα, αλλά και με τη άψογη συμπεριφορά του στα μέλη της αποστολής.
Σήμερα για την Πράγα, υπάρχουν ποικίλα δελεαστικά τουριστικά πακέτα που περιλαμβάνουν μεταφορά, διαμονή και περιηγήσεις, προσαρμοσμένα σε όλα τα πορτοφόλια, συνδυάζοντας ταυτόχρονα την άνεση και την πολυτέλεια.
H μετάβαση και επιστροφή της αποστολής στην Τσεχική πρωτεύουσα πραγματοποιήθηκε μέσω Αθηνών με πτήσεις της Aegean Airlines καθώς ο Ταξιδιωτικός Οργανισμός Zorpidis χρησιμοποιεί κατά βάσιν την Aegean για τις αεροπορικές του εκδρομές, είτε με τα δρομολόγια της γραμμής είτε με πτήσεις τσάρτερ. Όπως μας είπε ο κ. Ζορπίδης “επιλέγουμε την Aegean καθώς θέλουμε να είμαστε σίγουροι ότι οι πελάτες μας θα αναχωρήσουν στην ώρα τους και θα επιστέψουν στην ώρα τους, ότι θα έχουν το καλύτερο σέρβις και θα νιώθουν ασφαλείς, καθώς ο στόλος της Aegean είναι ο πιο σύγχρονος”.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments