Αποστολή: Τασούλα Κυριακίδου
Το ταξίδι εξοικείωσης στην Κέρκυρα, το οποίο διοργάνωσε το γραφείο Zorpidis Travel Services, περιλαμβάνει τα πάντα. Οι συμμετέχοντες επισκέπτονται τα καταλύματα με τα οποία συνεργάζεται το γραφείο, ξεναγούνται στην πόλη, γνωρίζουν τα διάσημα προϊόντα της και συναντούν τους ανθρώπους του τουρισμού.
Τα ξενοδοχεία
Στην παλέτα του γραφείου Zorpidis περιλαμβάνονται καταλύματα για όλα τα βαλάντια. Από το 3 αστέρων Benitses Bay και το 4 αστέρων Ionian Park Hotel, όπου και διαμένει το γκρουπ, μέχρι το 5 αστέρων Hotel Marbella. Οι υπεύθυνοι των ξενοδοχείων είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν από κοντά με τους τουριστικούς πράκτορες και να τους δώσουν κάθε πληροφορία για τις υποδομές και τις υπηρεσίες που προσφέρουν.
Γνωρίζοντας την Κέρκυρα
Το εκπαιδευτικό ταξίδι αποτελεί μικρογραφία των πολυήμερων εκδρομών του γραφείου. Έτσι, οι συμμετέχοντες ξεναγήθηκαν στα κυριότερα αξιοθέατα και στην ιστορία της περιοχής από διπλωματούχο ξεναγό και περιηγήθηκαν στους κεντρικούς δρόμους και τα καντούνια της. Ακόμη, επισκέφθηκαν το πωλητήριο μίας μεγάλης μονάδας παραγωγής ορισμένων από τα πιο διάσημα προϊόντα του νησιού, τα οποία είχαν την ευκαιρία και να δοκιμάσουν: λικέρ, γλυκά, ακόμη και σαπούνια από κουμ κουάτ, λιμοντσέλο, λουκούμια και μαντολάτα. Στο πιο χαλαρό κομμάτι του προγράμματος, στα εστιατόρια, τα ουζερί και τα καφέ είχαν όλοι την ευκαιρία να γνωρίσουν τις παραδοσιακές γεύσεις της κερκυραϊκής γαστρονομίας.
Στο τέλος της δεύτερης μέρας, ο δήμαρχος Κερκυραίων, Κωνσταντίνος Νικολούζος, και ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, Βασίλειος Καββαδίας, επισκέφθηκαν το γκρουπ στο ξενοδοχείο όπου διαμένουν, θέλοντας να υπογραμμίσουν με τον τρόπο αυτό την έγνοια τους για τον τουρισμό, και μάλιστα τον εσωτερικό τουρισμό, παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα. Στην συνάντηση παραβρέθηκε και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας τουριστικών συλλόγων FedHATTA Λύσανδρος Τσιλίδης.
Το εκπαιδευτικό ταξίδι ολοκληρώθηκε με μία ακόμη σύντομη περιήγηση, πριν το πλοίο της επιστροφής σηκώσει άγκυρες . Η Κέρκυρα επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά την εικόνα του πανέμορφου και πλούσιου από πολλές απόψεις νησιού, που την κάνει αγαπημένο προορισμό. Μακάρι να έχει την τουριστική σεζόν που της αξίζει.
Ο Τουριστικός οργανισμός Ζορπίδη έχει ετοιμάσει μια μεγάλη γκάμα πασχαλινών εκδρομών για την Κέρκυρα για όλα τα γούστα και όλα τα βαλάντια.

 

 

 

 

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments