Κείμενο – φωτογραφίες: Omorfa Taxidia

Στην όμορφη Πιερία η τουριστική περίοδος έχει ήδη ξεκινήσει. Οι τουρίστες, ξένοι στην πλειοψηφία τους, απολαμβάνουν τα μπάνια τους στις οργανωμένες και μη παραλίες της Ολυμπιακής Ακτής, κυριολεκτικά στη σκιά του Ολύμπου, αλλά και επισκέψεις σε παραδοσιακούς οικισμούς, σε ιστορικούς και θρησκευτικούς χώρους, σε επισκέψιμα οινοποιεία και αγροκτήματα και δραστηριότητες στο πιο μυθικό βουνό της ιστορίας τον Όλυμπο.
Προς το παρόν οι τουρίστες δεν είναι πολλοί, ωστόσο είναι αρκετοί για να πάρει μπρος η τουριστική δραστηριότητα της περιοχής, ενώ σε δυο βδομάδες οι πληρότητας προβλέπεται να φτάσουν σε υψηλά ποσοστά.
Η Πιερία είναι ένας προικισμένος νομός καθώς τα έχει όλα. Παραλίες, βουνά (Όλυμπος και Πιέρια όρη), παραδοσιακούς οικισμούς, απίστευτη φύση, αρχαιολογικούς χώρους παγκόσμιας εμβέλειας όπως το αρχαιολογικό πάρκο στο Δίον, αλλά και λιγότερο γνωστοί αλλά σημαντικοί όπως ο αρχαιολογικός χώρος στην Πύδνα, σημαντικά θρησκευτικά μνημεία, παραγωγή εξαιρετικών προϊόντων στα οποία βασίζεται η ντόπια γαστρονομία, επισκέψιμα οινοποιεία και πολλά άλλα για να μην βαρεθείς ποτέ στις διακοπές σου.
Το κυριότερο, η Πιερία είναι ένας value for money προορισμός, προσιτός σε όλους, ιδιαίτερα αυτή τη χρονιά που οι γνωστοί ελληνικοί προορισμοί έχουν γίνει απλησίαστοι για τους Έλληνες.
Πολλά από αυτά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά Έλληνες και Πολωνοί δημοσιογράφοι που ολοκλήρωσαν σήμερα τριήμερο ταξίδι εξοικείωσης (fam trip) στην Πιερία. Το ταξίδι ξεκίνησε από τον αρχαιολογικό χώρο της Πύδνας και τον Μακρύγιαλο και συνεχίστηκε στο Ελλατοχώρι, τον Παλαιό Παντελεήμονα, την Λεπτοκαρυά, το Λιτόχωρο, τον Όλυμπο, το Κτήμα Κούρτη, σε ιστορικά μοναστήρια.
Παράλληλα οι δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν και να συνομιλήσουν με εκπροσώπους φορέων της περιοχής όπως την αντιπεριφερειάρχη Σοφία Μαυρίδου, τον Δήμαρχο Δίον – Ολύμπου Βαγγέλη Γερολιόλιο, τον Δήμαρχο Πύδνας – Κολινδρού Αναστάσιο Μανώλα, τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας Ηρακλή Τσιτλακίδη, και τον καλλιτεχνικό Διευθυντή του Φεστιβάλ Ολυμπου Γιώργο Χανδόλια.

Info…

Το fam trip οργάνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας σε συνεργασία με την εταιρεία συμβούλων τουριστικής προώθησης Wise Ram. Συνόδευσαν η Ευαγγελία Μυλωνά από το γραφείο τουρισμού της Περιφερικής Ενότητας Πιερίας και ο Βασίλης Δήμου εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης.
Περισσότερη Πιερία προσεχώς…

 

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments