Κείμενο – Φωτογραφία: Omorfa Taxidia

Χόρτασαν εικόνες αρχαίας Μακεδονίας και γνώσεις για το μεγαλείο του αρχαίου μακεδονικού πολιτισμού, τα μέλη της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας – Θράκης, που συμμετείχαν στο fam trip που διοργάνωσε σήμερα η Ένωση με προορισμό της Αρχαίες Αιγές, την περιοχή που σήμερα γνωρίζουμε ως Βεργίνα.
Οι συμμετέχοντες στο fam trip ξεκίνησαν τις επισκέψεις τους από τους βασιλικούς τάφους, ένα συγκλονιστικό μουσείο παγκόσμιας εμβέλειας, στη συνέχεια ανηφόρισαν για το αρχαίο θέατρο όπου δολοφονήθηκε ο Φίλιππος Β’ και το βασιλικό ανάκτορο των Αιγών που πρόσφατα ολοκληρώθηκε η αναστήλωση του, για να καταλήξουν στο πολυκεντρικό Μουσείο των Αιγών που συμπληρώνει αυτό τον μοναδικό στον κόσμο ιστορικό σύνολο, που τόσα πολλά έχει να δείξει και να διηγηθεί σε όλη την οικουμένη.
Όλα αυτά συνοδεύτηκαν από την εξαιρετική ξενάγηση της Αναστασίας Γαϊτάνου, που προσφάτως εκλέχτηκε Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξεναγών.
Τους 35 περίπου συμμετέχοντες στο ταξίδι συνόδευσε ο Πρόεδρος της Ένωσης Βύρωνας Θεολόγης, καθώς επίσης η Α’ Αντιπρόεδρος Πόπη Ξυνοπούλου και ο Γενική Γραμματέας Σούλα Θεοχαρίδου.
Στο καλωσόρισμα του ο κ. Θεολόγης, επανέλαβε για μια ακόμη φορά πως η Ένωση ενδιαφέρεται όχι μόνο για τα στενά συνδικαλιστικά θέματα του κλάδου, αλλά και για την επιμόρφωση των μελών της σε ό,τι άφορα στους προορισμούς, γι΄αυτό και θα συνεχίσει την οργάνωση ανάλογων εκπαιδευτικών ταξιδιών.
Μετά από την εξάωρη περιήγηση και ξενάγηση τους, αυτή την ώρα οι τουριστικοί πράκτορες, απολαμβάνουν το γεύμα τους σε ταβέρνα της περιοχής που μάλλον θα εξελιχθεί σε γλέντι…
Περισσότερες Αιγές στα Omorfa Taxidia προσεχώς…

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments