Photo Credits: Stefan Neuhauser
 
Ένα πολύ ιδιαίτερο fam trip (ταξίδι εξοικείωσης) διοργανώθηκε πρόσφατα στις Κυκλάδες προβάλλοντας διαφορετικές τουριστικές πτυχές της χώρας μας.
Το διοργάνωσε η Outline Adventures, μια εταιρεία που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη και ασχολείται με τον τουρισμό περιπέτειας και πιο συγκείμενα με την προσέλκυση τουριστών που ενδιαφέρονται για την ποδηλασία βουνού.
Το fam trip διοργανώθηκε με την συνεργασία του ΕΟΤ και του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσων και σ΄αυτό πήραν μέρος δημοσιογράφοι και influencers από τη Γερμανία και την Ιταλία.
Είχε ως θέμα το «Sail and Bike» στα Δωδεκάνησα και οι συμμετέχοντες ταξίδεψαν για περίπου μία εβδομάδα με καταμαράν σε διάφορα νησιά της Δωδεκανήσου, μεταξύ των οποίων η Κως, η Νίσυρος, η Λέρος, η Πάτμος κ.α. στα οποία και έκαναν ποδήλατο βουνού. Οι φωτογραφικές τους μηχανές πλημμύρισαν από απίστευτες εικόνες βουνού και θάλασσας.
Όπως μας είπε ο Γιώργος Νάνος από την Outline Adventures: «Ο συνδυασμός ιστιοπλοΐας και ποδηλασίας βουνού σε εξαιρετικές διαδρομές έχει τεράστιο ενδιάφεραν προσελκύοντας όλο και περισσότερους επισκέπτες. Είναι ένα προϊόν το οποίο εμείς ως εταιρία έχουμε ήδη ξεκινήσει να το παρέχουμε. Η χώρα μας με το ιδιαίτερο ανάγλυφο της, είναι ιδανική για αυτού του είδους τις δραστηριότητες για τις οποίες οι ακραιφνείς φίλοι αυξάνονται συνεχώς σε όλο τον κόσμο.
Αν κάτι παρατηρήθηκε ως μειονέκτημα από το feedback που πήραμε από τους επισκέπτες μας, είναι η έλλειψη επαρκών υποδομών, κυρίως σε ότι έχει να κάνει με τα δίκτυα των ποδηλατικών μονοπατιών. Τα τελευταία χρόνια, κυρίως με πρωτοβουλίες της τοπικής ποδηλατικής κοινότητας, έχουν γίνει σημαντικά βήματα και στα Δωδεκάνησα ως προς την ανάπτυξη ποδηλατικών μονοπατιών. Αλλά η αλήθεια είναι ότι παραμένουμε αρκετά πίσω, σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης, σε αυτόν τον τομέα. Και είναι κάτι που μας στεναχωρεί διπλά, γιατί είναι μία κατάσταση που δεν προϋποθέτει ούτε ιδιαίτερη προσπάθεια, ούτε αυξημένους οικονομικούς πόρους για να αλλάξει. Είναι κυρίαρχα θέμα βούλησης και σωστού σχεδιασμού, από τη μεριά των φορέων και των αρχών.
Πιστεύουμε ότι έχει γίνει πια κατανοητό. Αν θέλουμε τουρισμό ορεινής ποδηλασίας, πρέπει να κατασκευάσουμε αμιγώς ποδηλατικά μονοπάτια. Διαθέτουμε όλα τα υπόλοιπα απαραίτητα στοιχεία για μία βιώσιμη ανάπτυξη και όλα αυτά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά, (φαγητό, ξενοδοχεία, μεταφορές, καιρικές συνθήκες), ώστε να είμαστε ανταγωνιστικοί προς τους καλύτερους παγκοσμίως προορισμούς ορεινής ποδηλασίας. Έχουμε ιδιαίτερα και καινοτόμα τουριστικά προϊόντα, όπως είναι αυτό, το boat and bike στα ελληνικά νησιά. Και έχουμε το πιο απαραίτητο στοιχείο. Την φιλοξενία. Η οποία όμως για να φανεί στην πράξη στην προκειμένη περίπτωση, πρέπει να θέλουμε τους ποδηλάτες. Και ένας προορισμός δείχνει έμπρακτα ότι θέλει τους ποδηλάτες, όταν κατασκευάζει, συντηρεί και σηματοδοτεί ποδηλατικά μονοπάτια!
Ευχαριστούμε όλους όσους μας βοήθησαν στην διοργάνωση αυτού του απαιτητικού fam trip”.
Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments