Από τον Μιχάλη Ιγνατιάδη πήραμε την παρακάτω επιστολή σχετικά με τι χρώσεις των μπητς μπαρ που πλέον σε πολλές περιπτώσεις έχουν ξεφύγει.

Διαβάστε την…

«Πληβείοι και πατρίκιοι με μαγιό…
Κάπου στη Χαλκιδική (δεν έχει σημασία το ΠΟΥ, πρόκειται για πανελλαδικό ΚΑΘΕΣΤΩΣ), διάλογος μεταξύ υποψηφίων λουόμενων και σερβιτόρου beach bar.
«Γεια σας, θέλουμε δύο ξαπλώστρες εδώ στην πρώτη σειρά».
«Ξέρετε, εδώ η ελάχιστη κατανάλωση είναι 100 ευρώ».
«Συγνώμη, τι παρέχετε για να γίνει κατανάλωση 100 ευρώ»;
«Παρέχουμε φαγητό, ποτά, μέχρι και σαμπάνιες έχουμε. Αλλά υπάρχει και η πίσω σειρά με ελάχιστη κατανάλωση τα 50 ευρώ».
Στην πραγματικότητα υπήρχαν και ξαπλώστρες χωρίς ελάχιστη κατανάλωση. Στην άκρη του beach bar και εννοείται πολύ κατώτερης ποιότητας από τις ξαπλώστρες της ελάχιστης κατανάλωσης. Πεισματικά οι υποψήφιοι λουόμενοι πήραν τα πράγματά τους και κατευθύνθηκαν προς τα εκεί. Για να διαπιστώσουν με θλίψη ότι εκείνες οι ξαπλώστρες είχαν τοποθετηθεί σε σημείο που η θάλασσα δεν είναι στην πραγματικότητα προσβάσιμη. Μια τεράστια πετρώδης ολισθηρή πλάκα καλύπτει τα ρηχά και μάλιστα διαθέτει και αγκαθωτές προεξοχές. Η είσοδος στα δροσερά νερά μοιάζει με δοκιμασία στο Survivor.
Οπότε δύο οι επιλογές: Η’ τα σκας και κάνεις σαν άνθρωπος το μπάνιο σου ή μένεις στα «άνευ ελάχιστης κατανάλωσης» και περπατάς τα 50 μέτρα για να μπεις στη θάλασσα από την πλευρά που βρίσκονται οι… καθώς πρέπει πελάτες. Και καλό θα είναι να μην τους κοιτάς ώστε να αποφύγεις το βλέμμα της περιφρόνησης. Παρακατιανέ τσαμπατζή!
Τι είπατε; Δημόσιο αγαθό η παραλία; Συνταγματικό δικαίωμα η ελεύθερη πρόσβαση στη θάλασσα; Κάποτε… ίσως. Τώρα ΟΧΙ. Τώρα αφού ΟΛΑ τα πληρώνεις, θα πληρώνεις και τα θαλασσινά μπάνια σου. Αλλιώς, το κουβαδάκι σου και σε άλλη παραλία, Από εκείνες που δεν πατάει κόσμος ή βρίσκονται εκτός δημοφιλών ranking.
ΥΓ Ακόμη και οι… τριτοκοσμικοί Ταϊλανδοί υποχρεώνουν τα ελάχιστα beach bar και τις ξαπλώστρες τους να βρίσκονται πίσω από την αμμουδιά. Τόσο βόδια είναι!»
ΣΣ. Η φωτογραφία είναι αρχείου και δεν σχετίζεται με την παραπάνω επιστολή.

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments