Κείμενο – Φωτογραφίες: Nicolas Economou Photography

Το ανοιξιάτικο οδοιπορικό μας στο Νεπάλ μας έφερε στην Ποκάρα, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη αυτής της ιδιαίτερης χώρας. Ένα από τα σημαντικά θρησκευτικά μνημεία της περιοχής που προσελκύει πολλούς επισκέπτες, είναι η Shanti Stupa που διεθνώς είναι γνωστή ως World Peace Pagoda (Παγόδα παγκόσμιας ειρήνης).
Είναι κατασκευασμένη σε λαμπρό λευκό χρώμα στην κορυφή του λόφου Anadu, προσφέροντας μαγευτική θέα στην οροσειρά Annapurna που καθρεφτίζεται στη λίμνη Phewa Tal.
Κατασκευάστηκε μετά το τέλος του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου από βουδιστές μοναχούς της ιαπωνικής οργάνωσης Nipponzan Myohoji. Είναι μία από τις 80 και πλέον Παγόδες παγκόσμιας ειρήνης που βρίσκονται σήμερα στον κόσμο, για να εμπνέουν ειρήνη για όλες τις φυλές και τις θρησκείες .
Για να φτάσετε εκεί ξεκινάτε από το Lakeside στις όχθες τις λινής Phewa Tal. Νοικιάζεται βάρκα και περνάτε απέναντι. Στη συνέχεια και για 45 λεπτά περίπου, ακολουθείτε ένα ανηφορικό πέτρινο μονοπάτι προς την κορυφή του λόφου όπου βρίσκεται η εντυπωσιακή Παγόδα παγκόσμιας ειρήνης. Μια μεγάλη πινακίδα μας θυμίζει πως θα πρέπει να κάνουμε ησυχία καθώς βρισκόμαστε σε θρησκευτικό χώρο.
Κοντά υπάρχουν καφέ και εστιατόρια για να ξεκουραστείτε.
Για την επιστροφή ακολουθείτε το ίδιο αυτή τη φορά κατηφορικό μονοπάτι ή ενναλακτικά μπορείτε να πάρετε λεωφορείο ή ταξί.

Info…

Το Νεπάλ επισκεφθήκαμε τον προηγούμενο Απρίλιο. Ο πιο εύκολος τρόπος να φτάσεις από την Ελλάδα, είναι με την αεροπορική εταιρεία Turkish Airlines μέσω Κωνσταντινούπολης. Η Turkish συνδέει την Κωνσταντινούπολη με την πρωτεύουσα Κατμαντού τέσσερις φορές την εβδομάδα.

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments