Γράφαμε σε άλλη ανάρτηση πως ο Δήμαρχος του Βίλνιους (πρωτεύουσα της Λιθουανίας) αποφάσισε να κάνει την πόλη του ένα μεγάλο υπαίθριο καφέ. Δηλαδή να επιτρέψει να αναπτυχθούν τραπεζοκαθίσματα σε όλες τις πλατείες και τους πεζόδρομους του ιστορικού κέντρου, ακόμη και την ιστορική πλατεία του καθεδρικού ναού. Στόχος είναι να ξαναζωντανέψει η κίνηση και τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που πλήττονται από την κρίση του κορωνοϊού.
Κάτι παρόμοιο πρότεινε στον πρωθυπουργό ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας σε τηλεδιάσκεψη (φώτο).
Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε στο θετικό παράδειγμα του Βίλνιους της Λιθουανίας και στην εκεί βεβαιωμένη εμπειρία αξιοποίησης των ελεύθερων χώρων με στόχο την ενίσχυση του κλάδου της εστίασης σε αυτές τις έκτακτες συνθήκες. Πρότεινε τη δημιουργία υπαίθριων αγορών, την εξέταση παροδικής πεζοδρόμησης κάποιων οδών με στόχο την αύξηση του διαθέσιμου χώρου, τη διάθεση μέρους των υπαρκτών ελεύθερων χώρων προς αξιοποίηση, πάντα με κανόνες και σχετικές ρυθμίσεις που θα σταθμίζουν τα δημόσια αγαθά.
Μάλιστα αντιδήμαρχοι του Δήμου Θεσσαλονίκης, μιλώντας σε τοπικά μέσα, πρότειναν να πεζοδρομείται κάποιες μέρες και ώρες η παραλιακή λεωφόρος Νίκης για να αναπτυχθούν επιπλέον τραπεζοκαθίσματα από τα παρακείμενα καφέ, και να αξιοποιηθεί και η πλατεία Αριστοτέλους.
Εσείς τι λέτε;

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments