Από σήμερα (Κυριακή) το πρωί στις έξι, τέθηκαν σε ισχύ οι νέοι περιορισμοί όσον αφορά την είσοδο Ελλήνων και ξένων πολιτών στη χώρα μας.
Θυμίζουμε πως με τις νέες ρυθμίσεις για να μπει κάποιος στη χώρα μας θα πρέπει να έχει μαζί του αρνητικό PCR (μοριακό) τεστ ανίχνευσης κορονοϊού 72 ωρών ή ράπιντ τεστ 24 ωρών. Αφορά όχι μόνο τους κατοίκους ξένων χωρών (Έλληνες και αλλοδαπούς) που επισκέπτονται τη χώρα μας, αλλά και τους μόνιμους κατοίκους Ελλάδας που επιστρέφουν στη χώρα μετά από ταξίδι στο εξωτερικό. Επίσης αυτή την υποχρέωση την έχουν όλοι, άσχετα αν είναι εμβολιασμένοι, νοσήσαντες ή όχι.
Όσοι δεν έχουν αυτό το τεστ δεν μπορούν να επιβιβαστούν στην πτήση για την Ελλάδα ή σε άλλα μέσα μαζικής μεταφοράς. Οι εταιρείες πρέπει να επιβεβαιώνουν ότι ο ταξιδιώτης φέρει όλα τα απαραίτητα έγγραφα.
Ωστόσο ακόμη και έτσι, συνεχίζονται τα δειγματοληπτικά ράπιντ τεστ στα αεροδρόμια, σε αυτούς που φτάνουν στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με τη σχετική ΚΥΑ, οι ταξιδιώτες προς την Ελλάδα που διαγιγνώσκονται θετικοί στον κορονοϊό:
-υπόκεινται σε προσωρινό περιορισμό, κατ’ οίκον ή σε κατάλληλο τόπο προσωρινής διαμονής που υποδεικνύεται από τις αρμόδιες αρχές, για δέκα ημέρες,
-ενώ όσοι έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό προ δεκατεσσάρων ημερών και διαγιγνώσκονται θετικοί, τίθενται σε προσωρινό περιορισμό επτά ημερών.
Επίσης λόγω της νέας μετάλλαξης περιορίζονται προσωρινά οι θαλάσσιες συνδέσεις με την Τουρκία, ενώ μειώνεται η πληρότητα στα πλοία που εκτελούν τα δρομολόγια Ελλάδα-Ιταλία και Ελλάδα-Αλβανία.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments