Τον τελευταίο μήνα σχεδόν κάθε μέρα και νύχτα, η οδός Μοναστηρίου στη Θεσσαλονίκη και οι γύρω δρόμοι, γέμιζαν με παρκαρισμένα τουριστικά λεωφορεία (ενίοτε διπλοπαρκαρισμένα). Ήταν αυτά των σχολικών εκδρομών που κατέκλυσαν την πόλη. Μαθητές από κάθε γωνιά της Ελλάδας έδωσαν μια ανάσα στην τουριστική οικονομία της πόλης, καθώς γέμισαν ξενοδοχεία σε μια χαμηλή τουριστική περίοδο. Αυτό μέχρι χθες καθώς φτάσαμε στα Χριστούγεννα και οι τελευταίες σχολικές εκδρομές πήραν το δρόμο της επιστροφής.
Όπως μας είπε ο Κωνσταντίνος Φωτιάδης που εδώ και πολλά χρόνια ασχολείται με την εξυπηρέτηση των σχολικών εκδρομών στη Θεσσαλονίκη, «φέτος ήταν μια σχετικά καλή χρονιά περίπου ίδια με πέρσι».
Στη Θεσσαλονίκη οι σχολικές εκδρομές μένουν τέσσερα βράδια για να επισκεφτούν οι μαθητές αξιοθέατα της πόλης και της γύρω περιοχής και να κάνουν by night σε νυχτερινά μαγαζιά που σε άλλη περίπτωση… θα βαρούσαν μύγες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, από τους άλλους σχολικούς προορισμούς, καλά τα πήγαν τα Γιάννενα και η Κρήτη, όχι όμως και ο Βόλος, κλασικός σχολικός προορισμός, προφανώς λόγω της αρνητικής φήμης και τον αποσυντονισμό που δημιούργησαν οι τραγικές πλημμύρες.
Το επόμενη κύμα των σχολικών εκδρομών θα είναι από τον Φεβρουάριο μέχρι και πριν το Πάσχα, ωστόσο όπως μας είπε ο κ. Φωτιάδης, «μέχρι τώρα η ζήτηση για τη Θεσσαλονίκη δεν είναι ιδιαίτερα ζωηρή».

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments