Επίσκεψη στη Νέα Υόρκη και επαφές με μέλη της Ομογένειας, Ελληνοαμερικανούς επενδυτές, αλλά και στελέχη της αεροπορικής και κινηματογραφικής βιομηχανίας των ΗΠΑ, για την αεροπορική σύνδεση Νέας Υόρκης – Θεσσαλονίκης και εν όψει της κατασκευής των νέων κινηματογραφικών στούντιο στη Θέρμη, πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.
Μάλιστα, ο κ. Τζιτζικώστας παρέστη στα θυρανοίξια του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου, στο “Σημείο Μηδέν” της Νέας Υόρκης, που τελέστηκαν στην 4η Ιουλίου, Ημέρα Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ.κ. Ελπιδοφόρου.
Κατά την παραμονή του στη Νέα Υόρκη, ο κ. Τζιτζικώστας, επισκέφτηκε και τις κινηματογραφικές εγκαταστάσεις των York Studios και συναντήθηκε με τον ιδιοκτήτη της εταιρίας John Kalafatis. Ο Περιφερειάρχης είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί αναλυτικά για τις εγκαταστάσεις των σύγχρονων στούντιο της εταιρίας, τα οποία φιλοξενούν κορυφαίες οπτικοακουστικές παραγωγές.
Στη διάρκεια της συνάντησής τους οι κ.κ. Τζιτζικώστας και Kalafatis συζήτησαν για τις προοπτικές της Κεντρικής Μακεδονίας στο χώρο των κινηματογραφικών ταινιών. Άλλωστε με πρωτοβουλία της διοίκησης της Περιφέρειας και του Film Office, που πρώτη στην Ελλάδα δημιούργησε και λειτούργησε, η Κεντρική Μακεδονία έχει ήδη μπει στον παγκόσμιο χάρτη των οπτικοακουστικών παραγωγών.
Επίσης ο κ. Kalafatis παρουσίασε στον κ. Τζιτζικώστα τα σχέδια των νέων σύγχρονων στούντιο στη Θέρμη, η κατασκευή των οποίων σε συνεργασία με την εταιρία Nu Boyana Hellenic, αρχίζει το επόμενο διάστημα.
Επίσης ο κ. Τζιτζικώστας είχε προγραμματισμένες συναντήσεις με στελέχη της αμερικανικής αεροπορικής βιομηχανίας, με τα οποία συζήτησε την προοπτική της απευθείας αεροπορικής σύνδεσης της Νέας Υόρκης με τη Θεσσαλονίκη, από την επόμενη χρονιά και τις δυνατότητες συνεργασιών που ανοίγει αυτή.
Ο Περιφερειάρχης στη διάρκεια της παραμονής του στη Νέα Υόρκη συναντήθηκε επίσης με Ελληνοαμερικανούς επενδυτές, παρουσιάζοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κεντρικής Μακεδονίας και τις ευκαιρίες για επενδύσεις σε σειρά κλάδων με προοπτική τα επόμενα χρόνια.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments