Ο Τουριστικός Οργανισμός Θεσσαλονίκης,  ήταν το βασικό θέμα στην προχθεσινή γενική συνέλευση της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης (ΕΞΘ). Και αυτό γιατί τα μέλη της Ένωσης, δηλαδή ξενοδόχοι της πόλης,  αντιδρούν στο ενδεχόμενο να συνεχίσει η Ένωση να είναι μέλος του Οργανισμού Τουρισμού, πληρώνοντας  ετήσια συνδρομή 20 χιλιάδων ευρώ. Τα μέλη της Ένωσης Ξενοδόχων θεωρούν πως ο Οργανισμός δεν προσφέρει κάτι σημαντικό στην προβολή και προώθηση της πόλης στο εξωτερικό και δεν έχει νόημα να δίνουν  χρήματα  για να χρηματοδοτεί ο Οργανισμός διάφορα «πανηγυράκια» στη Θεσσαλονίκη,  που σε τίποτε δεν συμβάλουν στην προβολή του προορισμού.   Σύμφωνα με πληροφορίες,  ο Πρόεδρος της ΕΞΘ  Ανδρέας Μανδρίνος,  μάταια προσπαθούσε να τους πείσει πως από Σεπτέμβριο έρχονται αλλαγές στα διοικητικά του Οργανισμού που θα σημάνουν μια νέα οργανωτική δομή η οποία θα είναι σύγχρονη και αποτελεσματική και θα δουλεύει για τον βασικό σκοπό του Οργανισμού που είναι η τουριστική προβολή και προώθηση τη πόλης στο εξωτερικό και όχι η προβολή της πόλης στους… Θεσσαλονικείς. Τα μέλη της Ένωσης φαίνονται πλέον δύσπιστα,  λέγοντας πως «πολλές φορές το ακούσαμε αυτό στο παρελθόν, αλλά δεν έγινε τίποτε». Τελικά αυτό που αποφασίστηκε είναι να περιμένουν ως το Σεπτέμβριο τις όποιες φημολογούμενες διοικητικές αλλαγές στον Οργανισμό και αν δεν αλλάξει κάτι να συγκαλέσουν έκτακτη γενική συνέλευση για να αποφασίσουν αν θα μείνουν ή αν θα φύγουν από τον Οργανισμό.

Δεν είναι όμως ο μόνος από τους εννιά φορείς που αποτελούν τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης, που σκέφτονται την έξοδο. Σύμφωνα με πληροφορίες, και ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Μιχάλης Ζορπίδης δήλωσε  στους συνεργάτες του πως αν δεν αλλάξουν τα πράγματα στον Οργανισμό,  το Επιμελητήριο θα αποχωρήσει.

Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε πια στάση θα κρατήσει ο νέος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας,  ο οποίος μιλά συχνά για τον τουρισμό της πόλης,  δείχνοντας πως το θέμα είναι ψηλά στην ατζέντα του. Η προηγούμενη διοίκηση του Δήμου, πολλές φορές είχε προαναγγείλει την αποχώρηση της από τον Οργανισμό αλλά τελικά δεν το έπραξε.

Από την μεριά της, η Πρόεδρος του Οργανισμού Βούλα Πατουλίδου, αμέσως μετά την πρόσφατη εκλογή της στο περιφερειακό συμβούλιο και μάλιστα μακράν πρώτη σε ψήφους, έσπευσε να δηλώσει πως θέλει να συνεχίσει το έργο της στην προεδρία του Οργανισμού.

Καθώς η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι ο φορέας που βάζει τα περισσότερα χρήματα στον Οργανισμό, τον τελευταίο λόγο έχει ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας ο οποίος κάποια στιγμή θα πρέπει να πάρει αποφάσεις…

Γεγονός πάντως είναι πως εδώ και καιρό η τουριστική προβολή και προώθηση της πόλης στο εξωτερικό  βρίσκεται στον αυτόματο. Λίγα  πράγματα γίνονται και αυτά ελάχιστα συμβαδίζουν με την εποχή τους ώστε να είναι αποτελεσματικά.  Και όλα αυτά την ώρα που υπάρχει ένα θετικό μομέντουμ και νέες αγορές ανακαλύπτουν την πόλη όπως είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Γερμανία, η Κίνα και άλλες.  Αν η πόλη δεν λειτουργήσει δυναμικά θα χαθούν…

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments