Σήμερα (Σάββατο) νωρίς το πρωί, απομακρύνθηκε το αεροσκάφος της Sky Express από το σημείο όπου βγήκε εκτός διαδρόμου στο αεροδρόμιο της Νάξου. Θυμίζουμε πως το ατύχημα σημειώθηκε χθες το απόγευμα, όταν το ATR-42 της κρητικής περιφερειακής εταιρίας έκανε στροφή 180 μοιρών στον μικρό διάδρομο του αεροδρομίου, προκειμένου να πάρει θέση για να ξεκινήσει την απογείωση. Τα αεροδρόμιο της Νάξου που είχε κλείσει μετά το ατύχημα, λειτουργεί πλέον κανονικά ενώ το αεροσκάφος της Sky Express δεν έπαθε σημαντικές ζημιές.
Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα νιώθουμε στα Omorfa Taxidia πως πρέπει να την υπερασπιστούμε, καθώς το χθεσινό περιστατικό, ένα από τα πολλά αεροπορικά απρόοπτα που συμβαίνουν κάθε μέρα σε επιβατικές πτήσεις σε όλο τον κόσμο, έδωσε την ευκαιρία σε μέρος του ελληνικού τύπου να καταφέρθεί και πάλι με πάθος και φαντασία κατά της συγκεκριμένης ελληνικής αεροπορικής εταιρείας, αφήνοντας υπονοούμενα ακόμη και για την ασφάλεια των πτήσεων της. Αυτό είναι άδικο καθώς η Sky Express είναι μια εταιρεία που υπόκειται στους ίδιους αυστηρούς κανόνες που ισχύουν για όλες τις αεροπορικές εταιρείες στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η Sky Express, είναι μια μικρή εταιρεία με έδρα το Ηράκλειο της Κρήτης που συνεχώς μεγαλώνει, εξυπηρετώντας κυρίως την ελληνική περιφέρεια. Όπως όλες οι ελληνικές αεροπορικές εταιρείες είναι εντελώς απαραίτητη στην Ελλάδα. Η συγκεκριμένη γιατί πραγματοποιεί δρομολόγια προς 32 ελληνικά αεροδρόμια, δηλαδή στα περισσότερα της χωράς, ακόμη και σε κάποια από τα πιο μικρά σε μέγεθος και κίνηση. Πολλά δρομολόγια συνδέουν απευθείας περιφερειακούς προορισμούς μεταξύ τους, που πότε άλλοτε δεν έχει εκτελέσει άλλη αεροπορική εταιρεία. Αυτό διευκολύνει αφάνταστα τους κατοίκους κυρίως των νησιών, που σε άλλη περίπτωση θα ήθελαν πολύ χρόνο και χρήμα για να φτάσουν στον προορισμό τους.
Κάθε χρόνο η Sky Express πραγματοποιεί με τα 14 αεροσκάφη της, 30 χιλιάδες πτήσεις, πολλές από τις οποίες σε δύσκολες καιρικές συνθήκες με πολλά μποφόρ στο Αιγαίο και σε αεροδρόμια με μεγάλο βαθμό δυσκολίας καθώς είναι μικρά και εκτεθειμένα. Κάποιες από αυτές της πτήσεις αντιμετωπίζουν προβλήματα ωστόσο για την Sky Express επισήμως έχουν καταγράφει μόλις δυο περιστατικά ασφάλειας, με το χθεσινό στη Νάξο να είναι ο τρίτο. Σε κανένα από αυτά δεν υπήρξε τραυματισμός.
Πρόσφατα η εταιρεία έκανε συμφωνία με την Air France συνδέοντας τα δρομολόγια της με αυτά της Air France προς την Αθήνα. Αυτό σημαίνει πως συνδέει μικρούς νησιωτικούς προορισμούς με το μεγάλο δίκτυο πτήσεων του γαλλικού αεροπορικού κολοσσού. Ανάλογη συμφωνία έκανε και με την λιβανέζικη MEA.
Ίσως σε κάποιες περιπτώσεις να μην διαχειρίστηκε με τον ενδεδειγμένο τρόπο τους επιβάτες της σε πτήσεις με μεγάλές καθυστερήσεις ή ματαιώσεις και γι’ αυτό θα πρέπει να κριθεί αυστηρά. Σε θέματα επικοινωνίας με τον κόσμο και τα ΜΜΕ, είναι κακή έως τραγική. Ωστόσο το να την κατηγορούν για θέματα ασφάλειας πάει πολύ…

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments