Η πολυβραβευμένη διοργάνωση αθλητικού τουρισμού “Navarino Challenge” ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία και πλήθος συμμετοχών για 6η συνεχή χρονιά στη Μεσσηνία και την Costa Navarino, με κεντρικό μήνυμα φέτος, «ο αθλητισμός ενώνει».

Περισσότεροι από 2.500 επαγγελματίες και ερασιτέχνες αθλητές και αθλήτριες όλων των ηλικιών απόλαυσαν ένα πλήρες πρόγραμμα 28 δράσεων. Η διοργάνωση –την οποία φιλοξένησε το The Westin Resort Costa Navarino- προώθησε για ακόμα μια χρονιά το Ολυμπιακό Πνεύμα και το «ευ αγωνίζεσθαι», ενισχύοντας παράλληλα το μήνυμα της καταπολέμησης της παιδικής παχυσαρκίας μέσω της άσκησης και της Μεσογειακής διατροφής. Το «Navarino Challenge» συγκέντρωσε αθλητές, οικογένειες και παιδιά από 36 χώρες όπως ενδεικτικά από: Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, Ισπανία, Ισραήλ, Καναδά, Κατάρ, Κίνα, Λίβανο, Νορβηγία, Ολλανδία, Ουκρανία, Ρωσία, Σουηδία, Τουρκία.

Το πλήρες πρόγραμμα της διοργάνωσης, περιελάμβανε δραστηριότητες για όλη την οικογένεια και τις 3 ημέρες. Μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες στο χώρο του online gaming παγκοσμίως, η Bwin, συνεπής στην προσπάθεια της να ενισχύσει τον ελληνικό αθλητισμό, στήριξε την διοργάνωση αποτελώντας το Μεγάλο Χορηγό του φετινού Navarino Challenge. Η Bwin, προάγοντας ενέργειες που αφορούν στο κοινό καλό και αναγνωρίζοντας τους στόχους του Navarino Challenge, στήριξε την ενημέρωση για το ζήτημα της παιδικής παχυσαρκίας αλλά και την προαγωγή της σωματικής και ψυχικής ευεξίας μέσα από το μήνυμα «ο αθλητισμός ενώνει». Μάλιστα την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου, καλωσόρισε τους συμμετέχοντες του Navarino Challenge διοργανώνοντας το Bwin Welcome Party με την συναυλία της Πέννυς Μπαλτατζή, σε ρετρό ρυθμούς με τζαζ και σουίνγκ.

Στο πρόγραμμα του τριημέρου συμπεριλήφθηκαν δραστηριότητες όπως: τάεκβοντο (με τον Ολυμπιονίκη Αλέξανδρο Νικολαΐδη και την πολυπληθή παρουσία τμημάτων τάεκβοντο, μεταξύ άλλων των ΑΓΣ Καλαμάτας και Κυπαρισσίας), kids’ athletics (στην Πύλο και την Costa Navarino με τον Περικλή Ιακωβάκη. Μία ενέργεια που έχει εκπονηθεί και κατοχυρωθεί από ειδική ομάδα επιστημόνων της IAAF [Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου] ενώ εφαρμόζεται και υλοποιείται επίσημα στην Ελλάδα από τον ΣΕΓΑΣ, σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας), beachathlon (με τον Περικλή Ιακωβάκη), μαθήματα beach volley by Samsung και King & Queen Beach Volley Tournament by Samsung (με τον Μιχάλη Τριανταφυλλίδη και την υποστήριξη του Triantafyllidis Beach Arena), τουρνουά μπάσκετ 4on4 (με την συμμετοχή των αθλητών Τζο Αρλάουκας και Αλέξανδρου Νικολαΐδη) αναρρίχηση και ποδηλατάδα στη Βοϊδοκοιλιά by HSBC (με την υποστήριξη του Navarino Outdoors), pilates (με την καθηγήτρια φυσικής αγωγής, Μάντη Περσάκη), γκολφ by Qatar Airways (με την υποστήριξη της Navarino Golf Academy), kick boxing (με τον πρωταθλητή Αλέξανδρο Νικολαΐδη), baby swimming και aqua aerobic (με την υποστήριξη των Swim Academy και Red Swim Academy), group cycling (spinning challenge με την Τες Αρλάουκας), tennis cross training (με την υποστήριξη του Navarino Racquet Academy) πυγμαχία (με την υποστήριξη του Vizantinos target sport club και του Χρήστου Γάτση), high intensity training, beach yoga και crossfit (με τον Δημήτρη Μώρο και την υποστήριξη του FitnessArt).

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το «Navarino Challenge» είχε ως επίσημο χορηγό τεχνολογίας τη Samsung.

Η εταιρεία Βίκος ΑΕ ως επίσημος χορηγός με το φυσικό μεταλλικό νερό «Βίκος» για ακόμα μία χρονιά διέδωσε το μήνυμα της αθλητικής ενέργειας, προσφέροντας την απαραίτητη ενυδάτωση και αναζωογόνηση σε όλους τους συμμετέχοντες.

Οι εκπλήξεις όμως δεν σταμάτησαν εδώ, καθώς το ολοκαίνουργιο Ford Focus ήρθε στο Navarino Challenge 2018! H Ford Motor Ελλάς ως επίσημος χορηγός προώθησε τον αθλητισμό και το «ευ αγωνίζεσθαι» και στήριξε τις προσπάθειες για την καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας και την προώθηση της υγιεινής διατροφής, συμμετέχοντας για μία ακόμη χρονιά στην ομάδα υποστήριξης του «Navarino Challenge».

Ακόμα, η διοργάνωση του Navarino Challenge συνεργάστηκε για πρώτη φορά με την HSBC, έναν από τους μεγαλύτερους οργανισμούς τραπεζικών και χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών παγκοσμίως. Ως official banking partner η HSBC υποστήριξε τις φετινές δράσεις της διοργάνωσης, ενημέρωσε τον κόσμο, διεξήγαγε διαγωνισμό ενώ ήταν και ο αποκλειστικός χορηγός της δραστηριότητας του ποδηλάτου.

Επίσημοι υποστηρικτές της διοργάνωσης ήταν οι: Δήμος Πύλου-Νέστορος, Ποσειδωνία, Navarino, BIC®, BIC® Sport, Avance και Ιπποφαές Μετεώρων Hippocrates Farm. Medical Partner της διοργάνωσης για πρώτη χρονιά ήταν ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών.

Ως συνεργάτης της διοργάνωσης η Fysiotek Sports Lab φρόντισε για την αποθεραπεία των αθλητών στις απαιτητικές διαδρομές τρεξίματος.

Strategic Partner της διοργάνωσης ήταν για ακόμα μία χρονιά το National Geographic. Η εταιρεία Athens Easy Transfers βοήθησε την διοργάνωση με μετακινήσεις των VIP guests καθ’ όλη την διάρκεια της διοργάνωσης. Ως αρωγοί την διοργάνωση βοήθησαν επίσης οι Target Security, The Diner, Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, Anazoe Spa, Kayak, Collective Resort, Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (με την πολυάριθμη και δυναμική ομάδα εθελοντών της), Karalis City Hotel & Spa, Karalis Beach Hotel, Kessaris, ΣΕΓΑΣ, IAAF Kids Athletics, Tsamis, Lafazanis και Nestor.

Για την διοργάνωση εργάστηκαν πάνω από 250 άτομα στην παραγωγή καθώς και περισσότεροι από 500 εργαζόμενοι στα The Westin Resort Costa Navarino και The Romanos, a Luxury Collection Resort, Costa Navarino που φρόντισαν για την διαμονή και εξυπηρέτηση των Ελλήνων και ξένων συμμετεχόντων. Το «Navarino Challenge» πραγματοποιήθηκε με την συνδιοργάνωση της Costa Navarino, του The Westin Resort Costa Navarino, της Active Media Group και την στήριξη των Δήμων Πύλου-Νέστορος και Τριφυλίας. Η διοργάνωση έγινε και αυτή τη χρονιά υπό την Αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) με την έγκριση της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (KOE).

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments