Στο επίκεντρο της διεθνoύς τουριστικής προβολής βρέθηκε η Θεσσαλονίκη και η Κεντρική Μακεδονία στις 21, 22 και 23 Απριλίου μέσω του 4ου Connect Tourism & Travel Event I Thessaloniki, της επιτυχημένης διοργάνωσης του Thessaloniki Convention Bureau που πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Η διοργάνωση αποτελεί κύριο σημείο συνάντησης για Έλληνες και ξένους επαγγελματίες τουρισμού και από την έναρξή του το 2021, το Connect έχει υποδεχθεί πάνω από 150 hosted buyers από 20 και πλέον χώρες του κόσμου και έχει φιλοξενήσει περισσότερες από 2.000 B2B συναντήσεις.
Με το Connect Tourism & Travel Event I Thessaloniki, ο προορισμός προσέγγισε σημαντικές, νέες και παραδοσιακές αγορές από την Ευρώπη και την Αμερική. Στη διοργάνωση συμμετείχαν περισσότεροι από 70 εκπρόσωποι εταιρειών της διεθνούς και ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας, με συμμετοχές από συνολικά 12 χώρες, μεταξύ των οποίων οι Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ισπανία,η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Ελβετία, η Τουρκία κ.α.. Οι προσκεκλημένοι hosted buyers εκδήλωσαν έντονο ενδιαφέρον για τη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή με πολλούς από αυτούς να δηλώνουν έτοιμοι να ξεκινήσουν συνεργασία με τον προορισμό.
Κατά τη διάρκεια των τριών ημερών του Connect, οι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων της τοπικής τουριστικής βιομηχανίας ήρθαν σε επαφή με εκπροσώπους της διεθνούς αγοράς πραγματοποιώντας συνολικά περισσότερες από 650 προκαθορισμένες συναντήσεις, με στόχο την ανάπτυξη συνεργασιών και τη σύναψη συμφωνιών.
Το 4ο κατά σειρά signature event για τη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία ξεκίνησε με παρουσιάσεις προορισμών από εκπροσώπους του Thessaloniki Convention Bureau, του Οργανισμού Τουρισμού Χαλκιδικής, του Πιερικού Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Όπως κάθε χρόνο το Thessaloniki Convention Bureau σχεδίασε ένα βιωματικό πρόγραμμα γνωριμίας των συμμετεχόντων με την πόλη που περιλάμβανε θεματικές περιηγήσεις σε χώρους ενδιαφέροντος, γαστρονομικές και ψυχαγωγικές εμπειρίες και διαδραστικά networking events με στόχο τη ενίσχυση της δικτύωσης των καλεσμένων με τους εκπροσώπους των Ελληνικών εταιρειών και τη σύνδεση τους με τον προορισμό.
Οι καλεσμένοι hosted buyers επισκέφτηκαν σημαντικά μνημεία και σημεία ενδιαφέροντος, παρακολούθησαν και συγκινήθηκαν με την Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας στην όμορφη εκδήλωση του Δήμου Θεσσαλονίκης στις περίφημες Ομπρέλες της Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης, περιηγήθηκαν στα σημαντικά ιστορικά μνημεία της πόλης, μαγείρεψαν και απήλαυσαν μοναδικά εδέσματα στα εστιατόρια της πόλης. Η γνωριμία τους με την περιοχή έκλεισε με ένα διήμερο ταξίδι στη Χαλκιδική, που οργάνωσε και προσφέρει ο Οργανισμός Τουρισμού Χαλκιδικής.
Ο Γενικός Γραμματέας ΕΟΤ, Δημήτρης Φραγκάκης αναφέρει μεταξύ άλλων σχετικά με το Connect: «Η Θεσσαλονίκη είναι μια σύγχρονη ζωντανή μητρόπολη, με πλούσια ιστορία, σταυροδρόμι πολιτισμών, γεγονός που γίνεται αντιληπτό από την πρώτη στιγμή στον ταξιδιώτη. Το Connect Tourism & Travel Event Ι Thessaloniki είναι ένας επιτυχημένος θεσμός που προάγει τον ελληνικό τουρισμό, ενισχύει την στρατηγική ανάπτυξης του τουριστικού μας προϊόντος και συμβάλλει ουσιαστικά στην τουριστική προβολή της Ελλάδας.»
Τη μεγάλη επιτυχία του Connect Tourism & Travel Event Thessaloniki, που είναι πλέον ετήσιος θεσμός και το πολύ υψηλό επίπεδο των συμμετεχόντων και των προκαθορισμένων συναντήσεων, σημείωσε ο Πρόεδρος του Thessaloniki Convention Bureau Πρόδρομος Μοναστηρίδης. «Το Connect συμβάλλει με ουσιαστικό και αποδοτικό τρόπο στην προβολή της περιοχής και στην ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος. Ο προορισμός “συστήνεται” σε νέες αγορές και είναι έτοιμος να βγει μπροστά, διαθέτοντας όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που μπορούν να τον κάνουν να ξεχωρίσει. Σε ένα άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον, τo Thessaloniki Convention Bureau επενδύει στην προοπτική και στις δυνατότητες του προορισμού καθιερώνοντας τις διοργανώσεις Connect, ένα χρήσιμο εργαλείο για την αποτελεσματική προβολή και προώθηση της πόλης και της ευρύτερης περιοχής. Η συνεργασία μας με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για 4η συνεχή χρονιά είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα συνένωσης δυνάμεων και αποτελεσματικής συνέργειας προς όφελος του προορισμού. Ευελπιστούμε και είμαστε σίγουροι για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα στο επόμενο Connect»
Το CΟΝΝΕCT Tourism & Travel Event Thessaloniki πραγματοποιείται με τη στήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, την ευγενική υποστήριξη του ΕΟΤ και επίσημο χορηγό αερομεταφορών την Aegean Airlines.
Tο welcome Dinner του CΟΝΝΕCT Tourism & Travel Event Thessaloniki προσέφερε το Makedonia Palace Hotel με την ξεχωριστή φροντίδα του Σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου.
Το TCB ευχαριστεί επίσης τους χορηγούς φιλοξενίας των προσκεκλημένων hosted buyers: Grand Hotel Palace, Onoma Hotel, The MET Hotel και ON Residence. Την εκδήλωση υποστήριξαν επίσης το Blé Taste Gallery, το Maiami Seafood Restaurant, το Filos Holidays & Travel και ο Σύνδεσμος Ξεναγών Θεσσαλονίκης.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments