Από αναγνώστη μας στον Καναδά, λάβαμε την παρακάτω επιστολή σχετικά με το ελληνικό περίπτερο στην τουριστική έκθεση του Μόντρεαλ, το οποίο περισσότερο δυσφημούσε παρά διαφήμιζε τη χώρα μας στην μεγάλη καναδική αγορά. Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε σε τουριστικές εκθέσεις του εξωτερικού παρόμοιες καταστάσεις.
Διαβάστε την επιστολή:
Καλησπέρα σας,
Παρακολουθώ τη σελίδα σας και διαβάζω με ενδιαφέρον τα διάφορα καθημερινά τουριστικά ρεπορτάζ σας για την Ελλάδα μας (τα καλά και τα άσχημα) και τον κόσμο. Συνήθως δεν λαβαίνω μέρος στις «συζητήσεις» εκτός εάν είναι κάποιο θέμα που χρειάζεται την γνώμη μου.
Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε είχαμε στην πόλη μας (Μόντρεαλ) την ετήσια Τουριστική Έκθεση (Salon International Tourisme et Voyage) αφιερωμένη σε επαγγελματίες του τουρισμού και στο κοινό.
Κατά την επίσκεψη μου το Σάββατο, έφτασα στο σημείο που ο ΕΟΤ είχε ένα μεγάλο περίπτερο – με σχεδιασμό δεκαετίας του ‘90, (αλλά ας το αφήσουμε αυτό για άλλη συζήτηση) – το οποίο έλαμψε δια της απουσίας ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ διαφημιστικό υλικό (φυλλάδια, χάρτες, βίντεο κλπ) ΚΑΙ προσωπικού που να στελεχώσει το περίπτερο!
Να σημειώσω ότι ο ΕΟΤ, δεν έχει γραφεία στον Καναδά. Το γραφείο της Νέα Υόρκης έχει στην δικαιοδοσία του και τον Καναδά.
Η ερώτηση μου είναι: Πόσο κόστισε αυτό το «σπουδαίο» περίπτερο και γιατί έκαναν τον κόπο να το στήσουν για 3 ολόκληρες μέρες, χωρίς υλικό, χωρίς προσωπικό, χωρίς να προσκαλέσουν τα ελληνικά τουριστικά γραφεία και tour operators να είναι παρόν (όπως κάνουν ΟΛΑ τα άλλα εθνικά γραφεία τουρισμού);;;;;
Φυσικά δεν θέλω να αναφερθώ στα περιπτερά των άλλων – άμεσα ανταγωνιστικών – χωρών και ιδιαίτερα τής Τουρκίας, Κροατίας, Αιγύπτου, Ιταλίας κλπ γιατί είναι να ντρεπόμαστε πια για την άθλια εικόνα που δείχνουμε στον κόσμο. Καλύτερα το κράτος (ΕΟΤ) να κάνει οικονομία και να μην παίρνει μέρος καθόλου, από το να παρουσιάζει τέτοια χάλια…
Ταπεινή μου γνώμη φυσικά, και πολλοί ίσως με πούνε γραφικό…
Ευχαριστώ για την προσοχή σας και καλή συνέχεια.
Περικλής Καλφόπουλος

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments