Κείμενο – φωτογραφίες: Omorfa Taxidia

Έχοντας παράδοση αιώνων στην παραγωγή κρασιών με χιλιάδες οινοποιία, το γερμανικό κρατίδιο της Βάδης Βυρτεμβέργης θεωρείται από τους κορυφαίους οινοτόπους στην Ευρώπη. Μεταξύ άλλων, η παράδοση που έχει δημιουργηθεί απαιτεί κάθε χρόνο την εκλογή της βασίλισσας του κρασιού.
Η εκλογή της δεν γίνεται από το χώρο του μόντελινγκ αλλά από το χώρο του κρασιού. Έτσι για να ανακηρυχθεί μια γυναίκα βασίλισσα του κρασιού, θα πρέπει να έχει κάνει σπουδές οινολογίας και να ασχολείται ενεργά με το κρασί. Είναι εντελώς απαραίτητο καθώς συμμετέχει ενεργά στην προώθηση και προβολή του οινοτουρισμού της περιοχής. Παίρνει μέρος σε εκδηλώσεις, δίνει συνεντεύξεις, μιλά σε συνέδρια και κάνει ότι είναι απαραίτητο για την προώθηση του κρασιού και του οινοτουρισμού της Βάδης Βυρτεμβέργης.
Για την φετινή χρονιά Βασίλισσα του κρασιού της Βάδης Βυρτεμβέργης είναι η Κατρίν Λανγκ. Αυτές τις μέρες βρίσκεται στην Ανατολική Χαλκιδική συμμετέχοντας σε αποστολή του Δήμου του Φράιμπουργκ. Η αποστολή προσκλήθηκε από το Δήμο Αριστοτέλη και την ελληνογερμανική συνέλευση, στα πλαίσια της δικτύωσης των δυο Δήμων για την προώθηση του οινοτουρισμού και την ανταλλαγή καλλών πρακτικών.
Συναντήσαμε την Κάτριν χθες στα οινοποιεία Ταραζά και Άκραθος στην Μεγάλη Παναγιά και ήταν ενθουσιασμένη από την περιοχή και την εμπειρία της στο συγκεκριμένο ταξίδι. Καθώς η Κάτριν παράγει το δικό της κρασί με την φωτογραφία της στη φιάλη, πρόσφερε ένα στον Δήμαρχο Αριστοτέλη Στέλιο Βαλιάνο (φώτο).

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments