Κείμενο – φωτογραφίες: Omorfa Taxidia

Η Ημαθία έχει το δικό της brunch το οποίο προτείνει στους επισκέπτες της. Το παρουσίασε σε εκδήλωση στη Νάουσα ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων της περιοχής Δημήτρης Μάντσιος. Βασίζεται αποκλειστικά σε ντόπιες συνταγές στην πιο σύγχρονη εκδοχή τους και φυσικά όλα παρασκευάζονται αποκλειστικά με ντόπια προϊόντα.
Το πεντανόστιμο brunch της Ημαθίας περιλαμβάνει:
– Πιττάκια με χειροποίητο φύλλο.
– Σφολιάτες με τυρί και πράσο.
– Στραπατσάδα ή καγιανάς Νάουσας με τοπικό λουκάνικο, πράσο και κρεμμύδι
– Σφολιάτα με μαρμελάδα ντομάτας η οποία παρασκευάζεται από ορεινά ντοματάκια Ριζωμάτων.
– Ένα παρασκεύασμα τύπου κις λορέν, με κρέμα γάλακτος από βοοειδή Ημαθίας και χοιρινό ειδικής εκτροφής.
– Ποντιακό πλιγούρι με ξερά σύκα και δαμάσκηνα και κομπόστα ροδάκινο από τον εύφορο κάμπο της Ημαθίας.
– Γκρακλιάνος, ο επονομαζόμενος μπακλαβάς της Νάουσας, με σπιτικό φύλλο ψημένος με σησαμέλαιο, καθώς η Νάουσα φημιζόταν για τους σουσαμόμυλους που είχε και το σησαμέλαιο που έβγαζε.
Αν ποτέ πάτε στην Ημαθία αναζητήστε το…

 

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments