Μια ακόμη ευκαιρία για την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού στη χώρα μας αποτελεί η υπογραφή συμφώνου στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Εταιρείας Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece) -υπό την εποπτεία του υπουργείου Εξωτερικών- και του Ελληνικού Συμβουλίου Τουρισμού Υγείας, Elitour. Η Elitour είναι μια συμμαχία ιατρικών, τουριστικών και άλλων επιχειρήσεων που δημιουργήθηκε πριν μερικά χρόνια με σκοπό την προώθηση του ιατρικού τουρισμού. Η Ελλάδα αν και έχει μεγάλα πλεονεκτήματα για την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού, από τις πιο προσοδοφόρες μορφές τουρισμού, βρίσκεται χαμηλά, κυρίως λόγω της διαχρονικής αδιαφορίας των αρμόδιων αρχών, της έλλειψης οργάνωσης, σχεδίου και σύγχρονου νομοθετικού πλαισίου. Αντίθετα άλλες χώρες που μέχρι πρότινος ήταν ανύπαρκτος στον ιατρικό τουρισμό εισπράττουν σήμερα πολλά εκατομμύρια όπως η γειτονικές μας Τουρκία και Βουλγαρία.
Οι δύο φορείς. Enterprise Greece και Elitour συμφώνησαν να προωθήσουν την Ελλάδα ως ελκυστικό προορισμό στον τομέα του τουρισμού υγείας και να προσελκύσουν επενδύσεις.
Η Enterprise Greece, ως ο αρμόδιος εθνικός φορέας για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα και την προώθηση των ελληνικών εξαγωγών, θα αναλάβει τον σχεδιασμό και υλοποίηση εξειδικευμένων δράσεων προώθησης του κλάδου και η Elitour θα αναλάβει τον ρόλο του διαμεσολαβητικού εταίρου στη δικτύωση των φορέων Ελλάδας και εξωτερικού.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στη συνέντευξη τύπου, η Ελλάδα ευελπιστεί να κερδίσει από την ανάπτυξη του τουρισμού υγείας, 13,6 δισ. ευρώ στο ΑΕΠ και 173.000 νέες θέσεις εργασίας σε διάστημα 5 ετών. Ο τουρισμός ευεξίας, που απευθύνεται και σε νεότερους, μπορεί να αποφέρει επίσης, 13,5 δισ. ευρώ και 171.000 θέσεις εργασίας σε πέντε χρόνια.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments